LCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Zobrazování pouze článků společnosti Časopis Kvasný průmysl

Vědecký článek | Potraviny

Přímá spektrometrie piva a jeho destilátů

Cílem tohoto článku je prověřit možnosti využití spektrometrie v UV oblasti ke studiu změn při stárnutí piva.
Čt, 16.3.2023
Kvasný průmysl
more

Vědecký článek | Potraviny

Sledování změn obsahu ferulové kyseliny v pivovarských surovinách metodou UPLC s PDA detekcí

Byla zavedena nová metoda na stanovení ferulové kyseliny v pivovarských surovinách pomocí UPLC-PDA. Obsah ferulové kyseliny ve sladu byl vždy vyšší než obsah v ječmeni.
Čt, 30.9.2021
Kvasný průmysl
more

Vědecký článek | Potraviny

Stanovení hořkých látek v chmelu – vliv ročníku a stáří chmele

Práce je zaměřena na vzájemné porovnání čtyř metod stanovení alfa kyselin ve chmelu (EBC 7.4, EBC 7.5, ČSN a EBC 7.7 (HPLC)) a jejich aplikaci při hodnocení chmele skladovaného za různých podmínek.
Čt, 5.8.2021
Kvasný průmysl
more

Vědecký článek | Potraviny

Obsah trans- a cis-iso-α-hořkých kyselin jako indikátor senzorické stability piva

Pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC) s UV detekcí v diodovém poli (PDA) bylo stanoveno všech 6 izomerů iso-α-hořkých kyselin.
St, 30.6.2021
Kvasný průmysl
more

Vědecký článek | Potraviny

Současné stanovení iso-alfa kyselin ve formě jejich cis- a trans- forem a tetrahydroiso-alfa kyselin

Vypracovaná metoda umožňuje i bez použití komplikovaných mobilních fází, bez použití pufrů vedle sebe stanovit stereoisomerní formy iso-alfa kyselin a koncentraci tetrahydroiso-alfa kyselin na koloně s RP C18.
Čt, 10.6.2021
Kvasný průmysl
more

Vědecký článek | Potraviny

Simultánní stanovení prenylflavonoidů a isoflavonoidů ve chmelu a pivu metodou HPLC-DAD: Studie aplikace homogenátu zeleného chmele v pivovarském procesu

Analytická metoda HPLC-DAD pro simultánní stanovení prenylflavonoidů a isoflavonoidů ve chmelu a pivu a studie dopadu chmelení na obsah těchto látek v pivu.
Čt, 27.5.2021
Kvasný průmysl
more

Vědecký článek | Potraviny

Studium jednoduchých polyfenolových látek v pivech různé provenience

Analýza polyfenolů probíhala v chromatografickém systému HPLC s binárním gradientem s využitím vysoce citlivého elektrochemického CoulArray detektoru.
St, 5.5.2021
Kvasný průmysl
more

Vědecký článek | Potraviny

Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu a vybraných sacharidů v medovinách

Tato práce je zaměřena na stanovení HMF, glukosy, fruktosy a sacharosy v medovinách. Pro stanovení HMF byla použita HPLC v systémech s obrácenými fázemi se spektrofotometrickou detekcí.
Čt, 15.4.2021
Kvasný průmysl
more

Vědecký článek | Potraviny

Stanovení obsahu šťavelové kyseliny v ječmeni a sladu pomocí RP-HPLC

Byla optimalizována metoda stanovení kyseliny šťavelové pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s UV detekcí.
Čt, 18.3.2021
Kvasný průmysl
more

Vědecký článek | Potraviny

HPLC – Nová cesta pro stanovení karbonylů v pivu

Analyzované látky byly ze vzorku vytěsňovány dusíkem a zachycovány na SPE kolonce, ze které byly eluovány acetonitrilem a analyzovány pomocí HPLC s PAD detektorem.
Čt, 11.3.2021
Kvasný průmysl
more
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.