LCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Autor
LabRulez
Vše ze světa analytické chemie na jednom místě. Propojujeme lidi při řešení jejich problémů. U nás naleznete všechny potřebné informace snadno, rychle a přehledně. Přestaňte hledat a začněte nacházet.
Tagy
Článek
Přednáška
Video
Různé
Logo of LinkedIn

Jaký byl rok 2020 v LabRulezLCMS a co pro Vás připravujeme v roce 2021?

Čt, 31.12.2020
| Originální článek z: LabRulezGCMS
Jaký byl první rok portálu LabRulez? Které příspěvky byly nejpopulárnější? Co pro Vás připravujeme v roce 2021?
Video placeholder

LabRulez: Portály LabRulezGCMS a LCMS - Váš svět plynové a kapalinové chromatografie

Milí návštěvníci, partneři a přátelé,

máme za sebou:

Byl to pro většinu z nás rok netradiční, plný změn, výzev a nových pohledů na zaběhlé fungování našich osobních i profesích životů. To co bylo ještě začátkem roku nepředstavitelné, je dnes již běžným standardem.

Lidstvo se posunulo velkým krokem směrem k digitalizaci a bez on-line prostředí a komunikace si většina z nás nedokáže představit život (tedy především z dlouhodobého hlediska). Zda je to správně, nebo špatně, je na zvážení každého z nás a každý z nás má také volbu, jak tyto moderní nástroje vyžívat.

Efektivita technologií, dnešní on-line komunikace a vyhledávání informací je jistě výrazně efektivnější, než strávit hodiny listováním v knihách nebo cestováním po celém světe na nejrůznější schůzky a meetingy, nehledě na lepší vliv na životní prostředí.

Osobní kontakt a volnou diskusi u dobrého jídla nebo kávy, ale aktuální technologie nenahradí a snad nám to takto ještě dlouho vydrží.

Myšlenka, poslání a cíl portálů LabRulez se tak v letošním roce ukázal jako správný, jelikož najít v množství dostupných informací ty správné a to rychle a efektivně, je dnes klíčové.

Letošní příspěvky a obsah

Na denní bázi pro Vás přinášíme novinky z oblasti analytické chemie, chemie a vědy a výzkumu, které v letošním roce dosahovali vyšší desítky tisíc zhlédnutí, což je pro tak specifickou oblast vědy v ČR velice slušné číslo.

Jsme místem, které má za cíl stát se centrem publikování a sdílení informací z oblasti analytické chemie, což se nám také daří.

Novinky jednotlivých komerčních společností letos zaznamenaly sledovanost více než 10 000 unikátních zhlédnutí, kde Vás nejvíce zaujaly příspěvky k jedinečnému on-line semináři společnosti HPST Nezmeškejte Novinky a trendy Agilent Technologies virtuálně. Odkrýváme kompletní program. 2. část, aplikačně technický příspěvek Látky známé i neznámé: Cílený screening a necílená analýza pomocí LC/MS Q-TOF nebo příspěvek společností Shimadzu na téma Univerzita Tohoku a společnost Shimadzu společně oznamují nový dechový test pro detekci COVID-19.

Účastnili jsme se letos také jako mediální partner 2 podzimních konferencí v oblasti analytické chemie. Obsah a novinky z jednotlivých dní vidělo více než 1 000 unikátních návštěvníků. Jaká tedy byla letošní 21. Škola hmotnostní spektrometrie - den 2, najdete shrnuté v celkem 7mi novinkách. A jaká byla konference VITATOX 2020 se dozvíte, včetně většiny přednášek ke stažení, v 5ti novinkách VITATOX 2020 - den 1

21. Škola hmotnostní spektrometrie a VITATOX 2020

Názory a rozhovory s chemiky a osobnostmi v tomto oboru byly jednou z nejvíce navštěvovaných sekcí, kde již naleznete téměř 200 příspěvků a kde Vás v letošním roce nejvíce zaujal rozhovor s RNDr. Markem Liškou, Ph.D., vedoucím útvaru laboratoří Povodí Vltavy, Ing. Beátou Vilhanovou nebo prof. Ing. Janou Hajšlovou, CSc..

Věda a výzkum v oblasti chemie je v ČR na velice vysoké úrovní, čemuž odpovídá také množství výzkumných institucí a laboratoří se špičkovým vybavením a výzkumníky. V našich novinkách se průběžně do těchto laboratoří snažíme nahlédnout a přiblížit Vám, jaký výzkum v nich pobíhá a jaké vybavení také používají. Letos Vás v této oblasti zaujala především návštěva centra CEITEC v příspěvku Virtuální prohlídka CEITEC Masarykovy univerzity a také pohled do laboratoří RECETOXu.

V on-line světě je dnes zásadní kritické myšlení a schopnost rozeznat fake news od důvěryhodné informace a proto jsme Vám během roku přinášeli také informace a názory odborníků a vědců k aktuální situaci koronavirové pandemie COVID-19, naleznete jich v Novinkách více než 60 a nejvíce Vás zaujali příspěvky (Korona)virus je virus, je virus, je virus... z časopisu Vesmír a autora Libora Grubhoffera, rozhovor na DVTV Flegr: Koronavirus mutuje. Teď přijdou zlejší varianty, na podzim to může být malér nebo v dnešních dnech více než zajímavá video diskuse dvou špičkových odborníků doc. Jana Konvalinky a prof. Ladislava Machaly Očkování: Neočkovat děti je sobecké a nebezpečné.

Z oblasti vědy v výzkumu především chemických věd Vás zaujali informace k možnostem získaní financování pro Váš výzkum Start-up granty nadace Experientia nebo příspěvek a video rozhovor Martina Myšičky s režisérem Petrem Zelenkou a vědcem Zdeňkem Havlasem ke hře Elegance molekuly.

Chybět nemůžou ani odborné nebo aplikační články z oblasti chromatografie a hmotnostní spektrometrie, které informují o novinkách, trendech a přinášejí zkušenosti a inspiraci od zkušených analytiků. V oblasti chromatografie Vás nejvíce zaujaly N-nitrosaminy v 21. století nebo Nové trendy v kapalinové chromatografii a jejich využití v analýze piva a pivovarských surovin. Část 3. Porovnání HPLC a UHPLC stanovení α- a β-hořkých kyselin.

Naším posláním je také popularizace vědy, která je v dnešní době i pro naší budoucnost více než důležitá. Letos se velká část popularizačních akcí přesunula do on-line světa a zasáhla tak snad i výrazně více lidí a věříme, že model živé a on-line komunikace se již stane v příštích letech standardem na mnoha obdobných akcích, konferencích nebo seminářích. Nejvyšší návštěvnost zaznamenala letošní Noc vědců 2020 - Člověk a robot, kde jsme pro Vás na našich portálech vybírali příspěvky ze světa chemie.

Co pro Vás připravujeme v roce 2021?

V roce 2021 Vám budeme i nadále přinášet novinky a zajímavosti především z oblasti chromatografie a hmotnostní spektrometrie, kde je našim cílem na portálech spolupracovat s dalšími komerčními společnostmi v našem oboru a umožnit Vám tak na jednom místě snadno a rychle najít relevantní a aktuální informace.

Výrazně chceme rozšířit sekci s přehledem Přístrojů a služeb v oboru analytické chemie, která je svým technologickým propojením s ostatními sekcemi na našich portálech a to Novinek a především pak Knihovnou s více než 10 000 dokumenty a Webinářemi s více než 600 příspěvky, unikátním světovým zdrojem informací. Snadno tak naleznete potencionálního dodavatele, přístroj, spotřební materiál nebo nabídku školení a služeb pro Vaší laboratoř nebo analýzu.

V následujících měsících pro Vás otevřeme sekci Bazar, ve které naleznete přehled starších přístrojů a budete mít možnost také starší stroje přímo nabízet k prodeji.

Již dnes jsme od Vás ale schopni téměř veškeré straší stroje z oblasti chromatografie, hmotnostní spektrometrie nebo atomové spektroskopie vykoupit a dát jim druhou životní šanci. Pokud ve Vaší laboratoři nebo skladě starší stroj máte, kontaktujte nás a rádi Vám pošleme cenovou nabídku na odkup.

Věříme také, že se nám povede otevřít sekci Akademie s celým spektrem teoretických a výukových materiálů z oblasti analytické chemie.

Děkujeme za Vaši důvěru a přejeme Vám všem hodně zdraví a úspěchů v roce 2021.

LabRulez Team

LabRulez
 

Mohlo by Vás zajímat

Deeper proteome coverage and faster throughput for single-cell samples on the Orbitrap Astral mass spectrometer

Technické články
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
LC/Orbitrap, LC/HRMS, LC/MS/MS, LC/MS
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Proteomika

Purity quantification of tris(hydroxymethyl)aminomethane (TRIS) with IC

Aplikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
Iontová chromatografie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitation of N-Nitroso-Propranolol in Drug Substance using LC-MS/MS

Aplikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza

Analysis of PFAS by EPA Methods 533, 537.1, and 8327

Příručky
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
Standardy
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

DMT-on Purification of Phosphorothioate Oligonucleotide Using SHIMSEN Styra HLB SPE Cartridge

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Příprava vzorků, Spotřební materiál, HPLC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Proteomika
 

Podobné články


Článek | Produkt

JARNÍ SLEVY 2024 - nabídka slev na spotřební materiál

Vážení zákazníci, nenechte si ujít speciální jarní nabídku slev na spotřební materiál. Nezávaznou cenovou nabídku Vám rádi obratem vytvoříme.
Pragolab
more

Článek | Produkt

Měření čistoty malých objemů DNA při 4 °C s použitím Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotometru s optickým vláknem s mikrosondou

Tato studie ukazuje, jak je možné využít UV-Vis spektrofotometr Cary 60 pro měření čistoty DNA při 4 °C s použitím příslušenství optického vlákna s mikrosondou.
Altium International
more

Článek | Produkt

Aktualizace služeb: Úspěšná akreditace a rozšíření nabídky

Nové akreditované metody v nabídce společnosti ALS Czech Republic od března 2024.
ALS Czech Republic
more

Článek | Produkt

Laboratorní stanovení mykotoxinů v ALS Czech Republic

Akreditované laboratoře ALS Czech Republic poskytují analýzy obsahu mykotoxinů v potravinách a krmivech. Našim zákazníkům nabízíme stanovení parametrů v cenově výhodných balíčcích služeb.
ALS Czech Republic
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Deeper proteome coverage and faster throughput for single-cell samples on the Orbitrap Astral mass spectrometer

Technické články
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
LC/Orbitrap, LC/HRMS, LC/MS/MS, LC/MS
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Proteomika

Purity quantification of tris(hydroxymethyl)aminomethane (TRIS) with IC

Aplikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
Iontová chromatografie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitation of N-Nitroso-Propranolol in Drug Substance using LC-MS/MS

Aplikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza

Analysis of PFAS by EPA Methods 533, 537.1, and 8327

Příručky
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
Standardy
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

DMT-on Purification of Phosphorothioate Oligonucleotide Using SHIMSEN Styra HLB SPE Cartridge

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Příprava vzorků, Spotřební materiál, HPLC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Proteomika
 

Podobné články


Článek | Produkt

JARNÍ SLEVY 2024 - nabídka slev na spotřební materiál

Vážení zákazníci, nenechte si ujít speciální jarní nabídku slev na spotřební materiál. Nezávaznou cenovou nabídku Vám rádi obratem vytvoříme.
Pragolab
more

Článek | Produkt

Měření čistoty malých objemů DNA při 4 °C s použitím Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotometru s optickým vláknem s mikrosondou

Tato studie ukazuje, jak je možné využít UV-Vis spektrofotometr Cary 60 pro měření čistoty DNA při 4 °C s použitím příslušenství optického vlákna s mikrosondou.
Altium International
more

Článek | Produkt

Aktualizace služeb: Úspěšná akreditace a rozšíření nabídky

Nové akreditované metody v nabídce společnosti ALS Czech Republic od března 2024.
ALS Czech Republic
more

Článek | Produkt

Laboratorní stanovení mykotoxinů v ALS Czech Republic

Akreditované laboratoře ALS Czech Republic poskytují analýzy obsahu mykotoxinů v potravinách a krmivech. Našim zákazníkům nabízíme stanovení parametrů v cenově výhodných balíčcích služeb.
ALS Czech Republic
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Deeper proteome coverage and faster throughput for single-cell samples on the Orbitrap Astral mass spectrometer

Technické články
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
LC/Orbitrap, LC/HRMS, LC/MS/MS, LC/MS
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Proteomika

Purity quantification of tris(hydroxymethyl)aminomethane (TRIS) with IC

Aplikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
Iontová chromatografie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitation of N-Nitroso-Propranolol in Drug Substance using LC-MS/MS

Aplikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza

Analysis of PFAS by EPA Methods 533, 537.1, and 8327

Příručky
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
Standardy
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

DMT-on Purification of Phosphorothioate Oligonucleotide Using SHIMSEN Styra HLB SPE Cartridge

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Příprava vzorků, Spotřební materiál, HPLC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Proteomika
 

Podobné články


Článek | Produkt

JARNÍ SLEVY 2024 - nabídka slev na spotřební materiál

Vážení zákazníci, nenechte si ujít speciální jarní nabídku slev na spotřební materiál. Nezávaznou cenovou nabídku Vám rádi obratem vytvoříme.
Pragolab
more

Článek | Produkt

Měření čistoty malých objemů DNA při 4 °C s použitím Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotometru s optickým vláknem s mikrosondou

Tato studie ukazuje, jak je možné využít UV-Vis spektrofotometr Cary 60 pro měření čistoty DNA při 4 °C s použitím příslušenství optického vlákna s mikrosondou.
Altium International
more

Článek | Produkt

Aktualizace služeb: Úspěšná akreditace a rozšíření nabídky

Nové akreditované metody v nabídce společnosti ALS Czech Republic od března 2024.
ALS Czech Republic
more

Článek | Produkt

Laboratorní stanovení mykotoxinů v ALS Czech Republic

Akreditované laboratoře ALS Czech Republic poskytují analýzy obsahu mykotoxinů v potravinách a krmivech. Našim zákazníkům nabízíme stanovení parametrů v cenově výhodných balíčcích služeb.
ALS Czech Republic
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Deeper proteome coverage and faster throughput for single-cell samples on the Orbitrap Astral mass spectrometer

Technické články
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
LC/Orbitrap, LC/HRMS, LC/MS/MS, LC/MS
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Proteomika

Purity quantification of tris(hydroxymethyl)aminomethane (TRIS) with IC

Aplikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
Iontová chromatografie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitation of N-Nitroso-Propranolol in Drug Substance using LC-MS/MS

Aplikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza

Analysis of PFAS by EPA Methods 533, 537.1, and 8327

Příručky
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
Standardy
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

DMT-on Purification of Phosphorothioate Oligonucleotide Using SHIMSEN Styra HLB SPE Cartridge

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Příprava vzorků, Spotřební materiál, HPLC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Proteomika
 

Podobné články


Článek | Produkt

JARNÍ SLEVY 2024 - nabídka slev na spotřební materiál

Vážení zákazníci, nenechte si ujít speciální jarní nabídku slev na spotřební materiál. Nezávaznou cenovou nabídku Vám rádi obratem vytvoříme.
Pragolab
more

Článek | Produkt

Měření čistoty malých objemů DNA při 4 °C s použitím Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotometru s optickým vláknem s mikrosondou

Tato studie ukazuje, jak je možné využít UV-Vis spektrofotometr Cary 60 pro měření čistoty DNA při 4 °C s použitím příslušenství optického vlákna s mikrosondou.
Altium International
more

Článek | Produkt

Aktualizace služeb: Úspěšná akreditace a rozšíření nabídky

Nové akreditované metody v nabídce společnosti ALS Czech Republic od března 2024.
ALS Czech Republic
more

Článek | Produkt

Laboratorní stanovení mykotoxinů v ALS Czech Republic

Akreditované laboratoře ALS Czech Republic poskytují analýzy obsahu mykotoxinů v potravinách a krmivech. Našim zákazníkům nabízíme stanovení parametrů v cenově výhodných balíčcích služeb.
ALS Czech Republic
more
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.