LCMS novinky se zaměřením na potraviny | LabRulez LCMS


Vědecký článek | Potraviny

Přímá spektrometrie piva a jeho destilátů

Cílem tohoto článku je prověřit možnosti využití spektrometrie v UV oblasti ke studiu změn při stárnutí piva.

Článek | Produkt

Zjednodušené stanovení siřičitanů v potravinách a nápojích pomocí iontové chromatografie

Dvě optimalizované metody pro stanovení siřičitanů v potravinových a nápojových matricích pomocí iontové chromatografie s použitím amperometrické a vodivostní detekce.

Článek | Nejbližší akce

Konference Bezpečnost potravin 2022 (on-line)

Společnost Shimadzu a její partneři MERCK a New Food Vám i letos přinášejí jedinečnou jednodenní konferenci zaměřenou na téma bezpečnosti potravin (on-line).

Článek | Produkt

Hodnocení lahodnosti umělého masa

Jak interpretovat vůni pečeného kuřátka nebo chuť masových kuliček? Aplikace a řešení pro komplexní analýzu vůní, chutí, textury nebo monitorování buněčných kultur umělých náhražek masa.

Článek | Aplikace

Kapalinová chromatografie s hmotnostní detekcí Agilent: partner a řešení pro Vaši potravinářskou laboratoř

Přinášíme Vám přehled aktuálních LC/MS a LC/MS/MS aplikací v oblasti analýzy potravin. Naleznete zde ty správné postupy a metody, jak řešit Vaše analytická zadání.

Článek | Laboratoře

VŠCHT ÚAPV: UHPLC/UPLC s HRMS hmotnostními detektory

Jak jsou v oblasti necílové kvalitativní LCMS vybaveny laboratoře Ústavu analýzy potravin a výživy na Fakultě potravinářské a biochemické technologie VŠCHT Praha? Jaké analýzy tyto spektrometry zvládají?

Článek | Produkt

Inovativní analýza potravin na bázi SICRIT® technologie

Mít funkční a ověřené postupy pro analýzu potravin je nutností. Plně automatizovaná analýza založená na SICRIT® technologii přináší reprodukovatelné a citlivé výsledky zcela bez chromatografie.

Vědecký článek | Potraviny

Sledování změn obsahu ferulové kyseliny v pivovarských surovinách metodou UPLC s PDA detekcí

Byla zavedena nová metoda na stanovení ferulové kyseliny v pivovarských surovinách pomocí UPLC-PDA. Obsah ferulové kyseliny ve sladu byl vždy vyšší než obsah v ječmeni.

Vědecký článek | Potraviny

Využití metody FIA/ECD pro stanovení celkové antioxidační aktivity drobného ovoce

Fenolické látky jsou velmi důležité antioxidanty v rostlinách. Stanovení celkové antioxidační aktivity pomocí FIA/ECD je jedním ze způsobů, jak určit biologickou a rovněž nutriční hodnotu ovoce.

Článek | Potraviny

Nejlepší pivo je to, které si uvařím sám, říká prof. Pavel Dostálek

Profesor Pavel Dostálek obdržel koncem září Cenu Františka Ondřeje Poupěte za přínos pivovarství, sladařství a návazným odvětvím. Prof. Dostálek vystudoval VŠCHT v Praze, obor Kvasná chemie a bioinženýrství.