Přihlášení
LabRulez
Registrace
Nastavení
Filtrování
Filtrování
Obnova hesla
Obnova hesla

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha

Po, 23.3.2020
| Originální článek z: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský (VÚPS) je jediným výzkumným ústavem v České republice, který se soustavně věnuje pivovarsko-sladařské problematice.

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský (VÚPS) je jediným výzkumným ústavem v České republice, který se soustavně věnuje pivovarsko-sladařské problematice.

Jeho hlavním cílem je získávat nové poznatky z této oblasti a napomáhat jejich aplikaci do výrobní praxe. Nezastupitelnou roli má při rozvoji moderních technik a technologií, které by měly současně se zvyšováním efektivnosti a kvality výroby zachovávat všechny atributy českého způsobu výroby piva a tím i jeho specifické vlastnosti.

Analytické laboratoře

Špičkově vybavené analytické zkušební laboratoře (AZL) na pracovištích v Praze i v Brně provádí řadu analytických rozborů od surovin přes meziprodukty až po konečné produkty zejména pivovarského a sladařského průmyslu. Obě laboratoře jsou akreditovány podle ČSN EN ISO/IEC 17025.

I když se v laboratořích analyzují i materiály mimo oblast potravinářství, laboratoře jsou orientovány převážně do oblasti pivovarství a sladařství. Vzhledem k tomu je přehled prováděných rozborů a zkoušek, který je uveden níže, rozdělen do odpovídajících tématických kategorií. V dané kategorii je vždy uveden i kontakt, u koho lze získat podrobnější informace a analýzy případně objednat.

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha
 

Mohlo by Vás zajímat

POČÁTKY HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE U NÁS: HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE V ÚSTAVU FYZIKÁLNÍ CHEMIE AKADEMIE VĚD (ČÁST I)

Vědecké články
| 2010 | Chemické listy
Instrumentace
---
Výrobce
---
Zaměření
---

POČÁTKY HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE U NÁS: HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE V ÚSTAVU FYZIKÁLNÍ CHEMIE AKADEMIE VĚD (ČÁST II)

Vědecké články
| 2011 | Chemické listy
Instrumentace
---
Výrobce
---
Zaměření
---

NÁZVOSLOVÍ V OBLASTI METROLOGIE A ZABEZPEČOVÁNÍ KVALITY

Vědecké články
| 2012 | Chemické listy
Instrumentace
---
Výrobce
---
Zaměření
---
 

Podobné články

Vědecký článek | Potraviny

N-nitrosaminy v 21. století

Tento článek je věnován stručnému historickému přehledu problematiky N-nitrosaminů a informuje o nejvýznamnějších dosažených pokrocích v analýze těchto sloučenin za posledních 15 let.
Vědecký článek | Potraviny

Výskyt ochratoxinu A v pivech

V letech 2011-2014 byl sledován výskyt ochratoxinu A v pivech z obchodní sítě České republiky. Obsah ochratoxinu A byl analyzován metodou kapalinové chromatografie s fluorescenční detekcí (UPLC/FLR).
Vědecký článek | Potraviny

Význam aminokyselin v pivovarství a nové postupy jejich stanovení.

Hlavní pozornost je zaměřena na metodu stanovení volných aminokyselin pomocí Waters AccQ•Tag derivatizace a následného stanovení těchto derivátů po jejich separaci na reverzní fázi pomocí fluorescenční detekce.
 

Mohlo by Vás zajímat

POČÁTKY HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE U NÁS: HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE V ÚSTAVU FYZIKÁLNÍ CHEMIE AKADEMIE VĚD (ČÁST I)

Vědecké články
| 2010 | Chemické listy
Instrumentace
---
Výrobce
---
Zaměření
---

POČÁTKY HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE U NÁS: HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE V ÚSTAVU FYZIKÁLNÍ CHEMIE AKADEMIE VĚD (ČÁST II)

Vědecké články
| 2011 | Chemické listy
Instrumentace
---
Výrobce
---
Zaměření
---

NÁZVOSLOVÍ V OBLASTI METROLOGIE A ZABEZPEČOVÁNÍ KVALITY

Vědecké články
| 2012 | Chemické listy
Instrumentace
---
Výrobce
---
Zaměření
---
 

Podobné články

Vědecký článek | Potraviny

N-nitrosaminy v 21. století

Tento článek je věnován stručnému historickému přehledu problematiky N-nitrosaminů a informuje o nejvýznamnějších dosažených pokrocích v analýze těchto sloučenin za posledních 15 let.
Vědecký článek | Potraviny

Výskyt ochratoxinu A v pivech

V letech 2011-2014 byl sledován výskyt ochratoxinu A v pivech z obchodní sítě České republiky. Obsah ochratoxinu A byl analyzován metodou kapalinové chromatografie s fluorescenční detekcí (UPLC/FLR).
Vědecký článek | Potraviny

Význam aminokyselin v pivovarství a nové postupy jejich stanovení.

Hlavní pozornost je zaměřena na metodu stanovení volných aminokyselin pomocí Waters AccQ•Tag derivatizace a následného stanovení těchto derivátů po jejich separaci na reverzní fázi pomocí fluorescenční detekce.
 

Mohlo by Vás zajímat

POČÁTKY HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE U NÁS: HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE V ÚSTAVU FYZIKÁLNÍ CHEMIE AKADEMIE VĚD (ČÁST I)

Vědecké články
| 2010 | Chemické listy
Instrumentace
---
Výrobce
---
Zaměření
---

POČÁTKY HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE U NÁS: HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE V ÚSTAVU FYZIKÁLNÍ CHEMIE AKADEMIE VĚD (ČÁST II)

Vědecké články
| 2011 | Chemické listy
Instrumentace
---
Výrobce
---
Zaměření
---

NÁZVOSLOVÍ V OBLASTI METROLOGIE A ZABEZPEČOVÁNÍ KVALITY

Vědecké články
| 2012 | Chemické listy
Instrumentace
---
Výrobce
---
Zaměření
---
 

Podobné články

Vědecký článek | Potraviny

N-nitrosaminy v 21. století

Tento článek je věnován stručnému historickému přehledu problematiky N-nitrosaminů a informuje o nejvýznamnějších dosažených pokrocích v analýze těchto sloučenin za posledních 15 let.
Vědecký článek | Potraviny

Výskyt ochratoxinu A v pivech

V letech 2011-2014 byl sledován výskyt ochratoxinu A v pivech z obchodní sítě České republiky. Obsah ochratoxinu A byl analyzován metodou kapalinové chromatografie s fluorescenční detekcí (UPLC/FLR).
Vědecký článek | Potraviny

Význam aminokyselin v pivovarství a nové postupy jejich stanovení.

Hlavní pozornost je zaměřena na metodu stanovení volných aminokyselin pomocí Waters AccQ•Tag derivatizace a následného stanovení těchto derivátů po jejich separaci na reverzní fázi pomocí fluorescenční detekce.
 

Mohlo by Vás zajímat

POČÁTKY HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE U NÁS: HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE V ÚSTAVU FYZIKÁLNÍ CHEMIE AKADEMIE VĚD (ČÁST I)

Vědecké články
| 2010 | Chemické listy
Instrumentace
---
Výrobce
---
Zaměření
---

POČÁTKY HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE U NÁS: HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE V ÚSTAVU FYZIKÁLNÍ CHEMIE AKADEMIE VĚD (ČÁST II)

Vědecké články
| 2011 | Chemické listy
Instrumentace
---
Výrobce
---
Zaměření
---

NÁZVOSLOVÍ V OBLASTI METROLOGIE A ZABEZPEČOVÁNÍ KVALITY

Vědecké články
| 2012 | Chemické listy
Instrumentace
---
Výrobce
---
Zaměření
---
 

Podobné články

Vědecký článek | Potraviny

N-nitrosaminy v 21. století

Tento článek je věnován stručnému historickému přehledu problematiky N-nitrosaminů a informuje o nejvýznamnějších dosažených pokrocích v analýze těchto sloučenin za posledních 15 let.
Vědecký článek | Potraviny

Výskyt ochratoxinu A v pivech

V letech 2011-2014 byl sledován výskyt ochratoxinu A v pivech z obchodní sítě České republiky. Obsah ochratoxinu A byl analyzován metodou kapalinové chromatografie s fluorescenční detekcí (UPLC/FLR).
Vědecký článek | Potraviny

Význam aminokyselin v pivovarství a nové postupy jejich stanovení.

Hlavní pozornost je zaměřena na metodu stanovení volných aminokyselin pomocí Waters AccQ•Tag derivatizace a následného stanovení těchto derivátů po jejich separaci na reverzní fázi pomocí fluorescenční detekce.
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití

LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena.