Seminář: Testování mikrobiologické bezpečnosti potravin

St, 4.10.2023
| Originální článek z: Thermo Fisher Diagnostics CZ
Vážení obchodní přátelé, je nám potěšením Vás pozvat na bezplatný seminář určený pro laboratoře zabývající se testováním mikrobiálních patogenů v potravinách.
- **Foto:** Thermo Fisher Diagnostics CZ: Seminář: Testování mikrobiologické bezpečnosti potravin
  • Foto: Thermo Fisher Diagnostics CZ: Seminář: Testování mikrobiologické bezpečnosti potravin

Vážení obchodní přátelé,

je nám potěšením Vás pozvat na bezplatný seminář určený pro laboratoře zabývající se testováním mikrobiálních patogenů v potravinách.

👉 Pro získání záznamů přednášek se registrujte na tomto odkazu.

Nepromeškejte příležitost se dozvědět více o:
  • Zkušenostech a know-how testování bakterií Listeria přímo z Národní referenční laboratoře Státního veterinárního ústavu v Jihlavě

  • Srovnání tradičních ISO metod a alternativních přístupů v testování bakterií Salmonella a Listeria z prostředí laboratoří ALS

  • Rutinní molekulární detekci bakterií Salmonella v potravinách v prostředí výroby společnosti Mondelez

  • Roli inspekční útvarů v testování potravin přímo od zástupce Státní zemědělské a potravinářské inspekce

Přidejte se k nám ve středu 18. října 2023 v 9:00 osobně v hotelu Clarion Congress Hotel Prague, nebo se připojte online a shlédněte živý přenos webináře.

  • Registrace pro osobní účast je možná pouze do pátku 6. října.

Předběžný program:

8:30 Welcome coffee a registrace
9:00 Přivítání
  • Jaroslav Pól (Thermo Fisher Diagnostics CZ)
9:10 Testování mikrobiologické bezpečnosti potravin
  • Sandra Fréville (Thermo Fisher Scientific)
10:00 Praxe v Národní referenční laboratoři pro Listeria monocytogenes
  • Hana Bulawová (Státní veterinární ústav v Jihlavě)
10:30 Coffee break
11:00 Srovnání tradičních ISO metod a alternativních přístupů při testování Salmonella a Listeria
  • Gabriela Pásztorová (ALS SK)
11:30 Využití PCR v rutinním stanovení bakteriálních patogenů
  • (Mondelēz SK)
12:00 Kontrola SZPI na úseku mikrobiologie potravin
  • Lenka Bartošová (Státní zemědělská a potravinářská inspekce)
12:30 Oběd

Těšíme se na setkání s Vámi!

S pozdravem,

Tým Thermo Fisher Diagnostics CZ

Informace ohledně semináře: Lenka Kohoutová ([email protected], +420 778 746 065)

Thermo Fisher Diagnostics CZ: Hana Bulawová, Lenka Bartošová a Sandra Fréville (Seminář - Testování mikrobiologické bezpečnosti potravin)

Přednášející

Hana Bulawová (Státní veterinární ústav v Jihlavě)

Dr. Hana Bulawová je absolventkou přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně. V oboru pracuje již 30 let. Od roku 2001 je zaměstnancem Státního veterinárního ústavu v Jihlavě, oddělení hygieny potravin. Provádí mikrobiologické, imunoenzymatické a senzorické analýzy poživatin, je vedoucí NRL pro Listeria monocytogenes.

Lenka Bartošová (Státní zemědělská a potravinářská inspekce)

Mgr. Lenka Bartošová, Ph.D. vystudovala odbornou biologii na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně a doktorát na Fakultě veterinárního lékařství Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně. Poté pracovala na Výzkumném ústavu veterinárního lékařství. Na Státní zemědělské a potravinářské inspekci pracuje na pozici referent oddělení laboratoří ústředního inspektorátu, kde se zabývá především problematikou mikrobiologie potravin.

Sandra Fréville (Thermo Fisher Scientific)

Sandra Fréville je regionální taktickou manažerkou v Thermo Fisher Scientific pro oblast potravinářství. Vystudovala biochemické technologie a získala magisterský titul v prodejních technikách pro biotechnologické přístroje a činidla na Ecole Supérieure des Techniques de Biologie Appliquée (ESTBA) v Paříži. Zaměřuje se na dodávaní a zviditelňování inovativních řešení, které pomáhají potravinářskému průmyslu čelit denim výzvám a zaručit bezpečné produkty z farmy až na talíř.

Gabriela Pásztorová (ALS SK)

Gabriela Pásztorová vystudovala odbor Kvasná chémia a bioinžinierstvo na Chemicko-technologické fakultě v Bratislavě. Již 30 let pracuje v laboratořích ALS SK (dříve Mikrolab), nyní na pozici vedoucí oddělení mikrobiologie.

Thermo Fisher Scientific
 

Mohlo by Vás zajímat

Nitrosamines Analysis with LC/MS-MS

Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza

Agilent AdvanceBio Amide HILIC 1.8 μm Columns

Instrumentace
Spotřební materiál, LC kolony
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
---

Jak hledat ty správné informace od Shimadzu (Portály LabRulez)

Instrumentace
HPLC, LC/MS
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
---

Pesticidy v chráněných krajinných oblastech

Instrumentace
---
Výrobce
---
Zaměření
Životní prostředí

Urychlete vývoj HPLC metody o 30%

Instrumentace
Spotřební materiál, HPLC, LC kolony
Výrobce
Waters
Zaměření
---
 

Podobné články


Článek | Potraviny

Jedy a mýty

Jedy v potravinách straší každého. Kde na nás číhá největší nebezpečí a kdo pečuje o naše zdraví, o tom si povídáme s profesorkou Janou Hajšlovou z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

Článek | Nejbližší akce

Konference VITATOX 2023 (Den 3)

Závěrečný 3 den konference VITATOX obsahoval 7 odborných přenášek a oficiální zakončení. Těšíme se na příští ročník, který se uskuteční ve dnech 27. - 29. května 2024.

Článek | Nejbližší akce

Konference pro vývoj, výrobu a kontrolu léčiv (Registrace)

Přijměte pozvání na I. ročník Konference pro vývoj výrobu a kontrolu léčiv, která se uskuteční ve dnech 20.-21.11. v pražském Clarionu.
 

Podobné články


Článek | Potraviny

Jedy a mýty

Jedy v potravinách straší každého. Kde na nás číhá největší nebezpečí a kdo pečuje o naše zdraví, o tom si povídáme s profesorkou Janou Hajšlovou z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

Článek | Nejbližší akce

Konference VITATOX 2023 (Den 3)

Závěrečný 3 den konference VITATOX obsahoval 7 odborných přenášek a oficiální zakončení. Těšíme se na příští ročník, který se uskuteční ve dnech 27. - 29. května 2024.

Článek | Nejbližší akce

Konference pro vývoj, výrobu a kontrolu léčiv (Registrace)

Přijměte pozvání na I. ročník Konference pro vývoj výrobu a kontrolu léčiv, která se uskuteční ve dnech 20.-21.11. v pražském Clarionu.
 

Podobné články


Článek | Potraviny

Jedy a mýty

Jedy v potravinách straší každého. Kde na nás číhá největší nebezpečí a kdo pečuje o naše zdraví, o tom si povídáme s profesorkou Janou Hajšlovou z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

Článek | Nejbližší akce

Konference VITATOX 2023 (Den 3)

Závěrečný 3 den konference VITATOX obsahoval 7 odborných přenášek a oficiální zakončení. Těšíme se na příští ročník, který se uskuteční ve dnech 27. - 29. května 2024.

Článek | Nejbližší akce

Konference pro vývoj, výrobu a kontrolu léčiv (Registrace)

Přijměte pozvání na I. ročník Konference pro vývoj výrobu a kontrolu léčiv, která se uskuteční ve dnech 20.-21.11. v pražském Clarionu.
 

Podobné články


Článek | Potraviny

Jedy a mýty

Jedy v potravinách straší každého. Kde na nás číhá největší nebezpečí a kdo pečuje o naše zdraví, o tom si povídáme s profesorkou Janou Hajšlovou z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

Článek | Nejbližší akce

Konference VITATOX 2023 (Den 3)

Závěrečný 3 den konference VITATOX obsahoval 7 odborných přenášek a oficiální zakončení. Těšíme se na příští ročník, který se uskuteční ve dnech 27. - 29. května 2024.

Článek | Nejbližší akce

Konference pro vývoj, výrobu a kontrolu léčiv (Registrace)

Přijměte pozvání na I. ročník Konference pro vývoj výrobu a kontrolu léčiv, která se uskuteční ve dnech 20.-21.11. v pražském Clarionu.