Mikrobiologické testování potravin, nápojů a vody 2024 (Registrace)
- Foto: Thermo Fisher Scientific: Mikrobiologické testování potravin, nápojů a vody
- Video: Thermo Fisher Scientific: Thermo Fisher 2024 Brand video
Vážení přátelé,
je nám potěšením Vás pozvat na BEZPLATNÝ seminář určený pro laboratoře zabývající se testováním mikrobiálních patogenů v potravinách, nápojích a vodě.
Nezmeškejte jedinečnou příležitost se dozvědět novinky ze světa mikrobiologie:
Přijďte se dozvědět nejnovější informace o diagnostice salmonel, výsledcích cílených kontrol a postupech, jak efektivně došetřovat pozitivní nálezy.
Zajímáte se o soft drinky, pivovarnictví nebo vinařství? Přijďte zjistit, jak testovat Brettanomyces, kvasinku známou spojitostí se znehodnocováním těchto nápojů. Naučíte se, jak předejít těmto problémům a udržet Vaše produkty na špičkové úrovni.
Zajímá Vás zajištění bezpečnosti potravin v podnicích veřejného stravování? Dozvíte se, jak se kontroluje hygiena a mikrobiologické požadavky v provozovnách společného stravování pod dozorem Státní zemědělské a potravinové inspekce.
Seznamte se s osvědčenými metodami testování salmonel v Národní referenční laboratoři pro salmonely. Získejte důvěryhodné informace a know-how pro identifikaci a prevenci tohoto potenciálně nebezpečného patogenu.
Nechte se unést inovacemi: představíme Vám revoluční alternativní metody Thermo Fisher Scientific™. Objevte, jak můžete využít pokročilé technologie a jak přinést novou úroveň efektivity do Vaší laboratoře. Uvidíte živou ukázku použití QuantStudio™ 5 PCR System a objevíte výhody, které vám tato technologie může přinést.
Získejte přehled o problematice mykobakterií, včetně nově koncipovaných normativních postupech pro stanovení mykobakterií v různých matricích včetně vody a odhalení významných expozičních zdrojů predisponovaných pacientů, které vznikly ve spolupráci s Mendelovou univerzitou v Brně.
Celým seminářem Vás bude provázet paní Ing. Gabriela Pásztorová (ALS), uznávaná odbornice v oblasti mikrobiologie potravin.
ZÁZNAMY PŘEDNÁŠEK jsou k dispozici IHNED po vyplnění kontaktního formuláře
Přidejte se k nám v úterý 4. června 2024 v 9:00 osobně v Hotelu Continental Brno, nebo se připojte online a shlédněte živý přenos webináře.
Registrace pro osobní účast je možná pouze do středy 29. května 2024, včetně.
Registrace pro online účast možná do úterý 4. června 2024 8:00 a registrace pro přístup k video záznamům semináře není omezená.
Thermo Fisher Scientific: Mikrobiologické testování potravin, nápojů a vody
"Final-call" Newsletter pro osobní účast bude rozesílán od 27. května 2024.
Program:
8:15 Káva na uvítanou, malé občerstvení a registrace
9:00 Úvod
- Jaroslav Pól (Thermo Fisher Scientific)
9:10 Kontrola hygieny a mikrobiologických požadavků v provozovnách společného stravování pod dozorem SZPI
- Lenka Bartošová (Státní zemědělská a potravinářská inspekce)
9:40 Testování mikrobiologické kvality potravin a pokrmů se zohledněním výsledků hygienických auditů
- Barbora Žáková (Eurofins)
10:10 Výhody alternativních metod Thermo Fisher Scientific s živou ukázkou QuantStudio™ 5 PCR System
- Sandra Fréville (Thermo Fisher Scientific)
10:40 Přestávka na kávu a občerstvení
11:00 Problematika mykobakteriální kontaminace vod
- Vít Ulmann (Zdravotního ústavu se sídlem v Ostravě)
11:30 Salmonely - diagnostika, výsledky cielených kontrol a došetrovanie pozitivných nálezov
- Lenka Cabanová (Štátný veterinárný a potravinový ústav)
12:00 Testování Salmonella Národní referenční laboratoří pro salmonely
- Tomáš Černý (Státní veterinární ústav)
12:30 Závěr
- Jaroslav Pól (Thermo Fisher Scientific)
12:40 Oběd
Těšíme se na setkání s Vámi!
S pozdravem,
Váš mikrobiologický tým Thermo Fisher Diagnostics CZ
Informace ohledně semináře: Lenka Kohoutová ([email protected], +420 778 746 065)
Přednášející
Ing. Gabriela Pásztorová (ALS)
Ing. Gabriela Pásztorová vystudovala odbor Kvasná chémia a bioinžinierstvo na Chemicko-technologickej fakulte v Bratislave. Již 30 let pracuje v laboratořích ALS SK (dříve Mikrolab), od roku 2006 na pozici vedoucí oddělení mikrobiologie.
Thermo Fisher Diagnostics: Ing. Gabriela Pásztorová (ALS)
MVDr. Lenka Cabanová, Ph.D. (Štátný veterinárný a potravinový ústav)
MVDr. Lenka Cabanová, Ph.D. studovala na Univerzite veterinárneho lekárstva Košice. Již více než 20 let pracuje jako odbornice Hygieny potravin Štátneho veterinárneho a potravinového ústavu v Dolnom Kubíne. Dále vede Národné referenčné laboratórium pre Listeria monocytogenes a pre E. coli vrátane VTEC. Také je členkou Komisie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR pre bezpečnosť potravinového reťazca.
Thermo Fisher Diagnostics: MVDr. Lenka Cabanová, Ph.D. (Štátný veterinárný a potravinový ústav) a Mgr. Lenka Bartošová, Ph.D. (Státní zemědělská a potravinářská inspekce)
Mgr. Lenka Bartošová, Ph.D. (Státní zemědělská a potravinářská inspekce)
Mgr. Lenka Bartošová, Ph.D. vystudovala odbornou biologii na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně a doktorát na Fakultě veterinárního lékařství Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně. Poté pracovala na Výzkumném ústavu veterinárního lékařství. Na Státní zemědělské a potravinářské inspekci pracuje na pozici referent oddělení laboratoří ústředního inspektorátu, kde se zabývá především problematikou mikrobiologie potravin.
MVDr. Tomáš Černý (Státní veterinární ústav)
MVDr. Tomáš Černý absolvoval na Veterinární a farmaceutické univerzitě. Později se začal zabývat veterinární patologií a posléze i mikrobiologií. Té se v současnosti věnuje již bezmála dvacet let na půdě Státního veterinárního ústavu v Praze. Jako vedoucí NRL pro Salmonely a NRL pro antibiotickou rezistenci se snaží v této oblasti dlouhodobě prosazovat filozofii navazování úzkých vztahů mezi majiteli zvířat, ošetřujícími veterináři, provozovateli zpracovatelských závodů a laboratorními pracovníky, protože se domnívá, že pouze vzájemná spolupráce zainteresovaných stran může vést k adekvátním terapeutickým nebo procesním výsledkům. Z titulu své současné funkce náměstka ředitele SVÚ Praha se také stále více zabývá identifikací možných ekonomických a hospodářských překážek, které by mohly bránit adekvátnímu rozvoji veterinární diagnostiky.
Thermo Fisher Diagnostics: MVDr. Tomáš Černý (Státní veterinární ústav) a Sandra Fréville (Thermo Fisher Scientific)
Sandra Fréville (Thermo Fisher Scientific)
Sandra Fréville je regionální taktickou manažerkou v Thermo Fisher Scientific pro oblast potravinářství. Vystudovala biochemické technologie a získala magisterský titul v prodejních technikách pro biotechnologické přístroje a činidla na Ecole Supérieure des Techniques de Biologie Appliquée (ESTBA) v Paříži. Zaměřuje se na dodávaní a zviditelňování inovativních řešení, které pomáhají potravinářskému průmyslu čelit každodenním výzvám a zaručit bezpečné produkty z farmy až na stůl.
Vít Ulmann (Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě)
Mgr. Vít Ulmann vede bezmála už dvacet let laboratoř pro diagnostiku mykobakterií a tuberkulózy na Zdravotním ústavu se sídlem v Ostravě. Kromě laboratorního průkazu humánní tuberkulózy a ostatních mykobakterióz provádí laboratoř také hodnocení biologických faktorů prostředí. Mimo to se profesně zabývá konzultační činností stran terapie a prevence mykobakteriálních nákaz. To vše ve spolupráci s klinickými pracovišti, krajskými hygienickými stanicemi, veterinárními ústavy a dalšími institucemi. Nové poznatky zprostředkovávám formou cvičení a přednášek studentům Ostravské univerzity a Univerzity Palackého v Olomouci. V rámci řešení několika výzkumných projektů ve spolupráci s Mendelovou univerzitou v Brně, se podařilo koncipovat nové normativní postupy stanovení mykobakterií v různých matricích včetně vody a odhalit významné expoziční zdroje predisponovaných pacientů.
Thermo Fisher Scientific: Vít Ulmann (Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě)
Barbora Žáková (Eurofins)
Ing. Barbora Žáková vystudovala obor Kvalita potravin na České zemědělské univerzitě v Praze. Nyní již čtvrtým rokem pracuje ve společnosti Eurofins Food & Feed Testing Czech republic s.r.o. na pozici auditora. Věnuje se především provádění auditů zaměřených na bezpečnost potravin v potravinářských provozech a také zpracování a vyhodnocování výsledků mikrobiologických analýz u vzorků odebíraných během auditů.
Thermo Fisher Scientific: Barbora Žáková (Eurofins)