LCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Autor
SHIMADZU Handels GmbH - organizační složka
Naším posláním je šířit informace o produktech firmy Shimadzu v oblasti instrumentálních analytických přístrojů, přístrojů pro testování materiálů a speciálních přístrojů pro life science, jejich prodej a následně - instalace, zaškolení, záruční a pozáruční servis, ověřování a validace a aplikační podpora.
Tagy
Článek
Aplikace
Produkt
Video
Logo of LinkedIn

Shimadzu: magazín Tajemství vědy 3/2022 (LC, LC/MS, UV-Vis, TOC)

Út, 3.1.2023
| Originální článek z: Shimadzu
V posledním čísle našeho časopisu jsme publikovali několik článků s využitím technik HPLC, LCMS/MS, LC/MS, UV-Vis nebo TOC z oblasti potravin, životního prostředí nebo průmyslu.
Video placeholder
  • Foto: Shimadzu: Shimadzu: magazín Tajemství vědy 3/2022
  • Video: Shimadzu Analytical and Measuring Instruments: LCMS 9050 Q-TOF mass spectrometer
  • A. BUĎTE V OBRAZE
  • B. POSOUVEJTE SE DÁL
  • C. KONFERENCE A VÝSTAVY
  • D. NÁZORY NAŠICH UŽIVATELŮ
  • E. PRAKTICKÉ TIPY & TRIKY NEBO ÚDRŽBA

Z pěti kategorií v magazínech Tajemství vědy jsme pro Vás z vydání 3/2022 vybrali následující příspěvky

1. Sinice: Všudypřítomné organismy s velkým výzkumným potenciálem

Nezbytnost chromatografie při studiu sekundárních metabolitů sinic

Sinice lze nalézt prakticky ve všech biotopech po celém světě. Jejich úžasný úspěch v adaptaci na tak různorodá prostředí lze připsat velmi dlouhé evoluční historii a schopnosti syntetizovat různé sekundární metabolity. Tyto fascinující mikroorganismy před námi stále tají svá tajemství, která se snažíme objevit v Laboratoři metabolomiky Jagellonské univerzity v Krakově.

Shimadzu: A. Kamiński (laboratoř metabolomiky) a M. Adamski (laboratoř Botanického ústavu)

V našem týmu k tomu používáme kapalinový chromatograf Shimadzu Nexera-i LC-2040C 3D Plus (HPLC). Během 15 minut jsme schopni prvotně potvrdit nebo vyloučit přítomnost anatoxinu-a (ATX-a), CYN a mikrocystinu-LR (MC-LR).

Shimadzu: Analýza vzorku obsahujícího CYN spolu se standardy tří kyanotoxinů

ASMS: Rapid, high throughput quantitation of cyanotoxins in natural water by UHPLC-MS-MS (Postery | 2015)

ASMS: Determination of Microcystins in Drinking Water by Ultra High Performance Liquid Chromatography/Triple Quadrupole Mass Spectrometry (Postery | 2013)

2. Oceněná inovace: nový iMScope QT

Perfektní kombinace pro zobrazování pomocí hmotnostní spektrometrie

Hmotnostní spektrometrie a mikroskopie v dokonalé kombinaci: S novým iMScope QT uvádí Shimadzu na trh jediný přístroj na světě, který dokáže poskytnout hmotnostní spektra ve spojení s morfologickými informacemi. Spolu se zařízeními pro přípravu vzorků a softwarem speciálně vyvinutým pro zobrazování pomocí hmotnostní spektrometrie přístroj přesvědčí také optimálním pracovním postupem a sofistikovaným designem.

Shimadzu: iMScope QT - zobrazovací hmotnostní mikroskop

Uživatelé mohou snadno připojit nebo odpojit hmotnostní spektrometr a mikroskopickou jednotku MALDI. Pokud je mikroskopická část odpojena a může být připojen kapalinový chromatograf, lze systém použít jako systém LC-Q-TOF.

ASMS: Probe ESI Screening and Quantification for Drugs in Whole Blood Combined with Quadrupole Time-of-Flight Mass Spectrometer (Postery | 2022)

ASMS: High throughput, high spatially resolved MALDI-MSI comparative analysis of an Alzheimer’s disease mouse model with wild-type mice (Postery | 2022)

Confirmation of Synthesis of Sparingly Soluble Compounds by Accurate MALDI-TOF Mass Spectrometry (Aplikace | 2022)

ASMS: Rapid pharmacokinetic analysis of small drugs by mass spectrometry imaging combined with product ion analysis (Postery | 2022)

3. Nově nalezená viditelnost biopolymerů

Nová inertní Nexera XS zlepšuje analýzu biofarmaceutik

Nový bioinertní, biokompatibilní UHPLC systém – vyvinutý společně s Kjótskou univerzitou – poskytuje lepší spolehlivost, robustnost a rozšiřitelnost. Systém odolný proti korozi se nejlépe hodí k analýze biopolymerů díky cestě toku vzorku bez obsahu kovů.

Shimadzu: Kapalinový chromatograf Nexera XS inert

Analyses of Antibody Drugs Using Ultra High Performance Liquid Chromatograph (Aplikace | 2022)

Achieving Improved Sensitivity and Reliable Analytical Performances in Nucleotides Analys (Aplikace | 2022)

Chromatographic and Mass Spectrometry Approaches to Supporting Biologics Development (Postery | 2022)

4. Bezpečnost především: rychlé vyhodnocení izolačního oleje v elektrických zařízeních

Shimadzu vyvíjí optimalizovanou UHPLC metodu pro analýzů produktů degradace v izolačních kapalinách.

BTA, TTAA a furanové sloučeniny v izolačním oleji jsou indikátory degradace elektrických zařízení, jako jsou transformátory. Jsou pravidelně monitorovány podle standardních postupů popsaných v BS148:2009 a ASTM D5837-15.

Tento článek popisuje proof-of-concept studii optimalizace dvou samostatných standardních metod. Výsledná nová metoda umožňuje časově úspornou simultánní analýzu pomocí jediného testu. Další čas lze ušetřit jednoduchým převedením 30-minutové HPLC gradientové metody na 5-minutovou analýzu za podmínek UHPLC.

Quantitative Analysis of Furanic Compounds in Transformer oil by HPLC Method (Aplikace | 2019)

ASTM D 5837-15 Compliant Quantitative Analysis of Furanic Compound (Furfural) in Transformer Insulation Oil (Aplikace | NA)

Simultaneous Analysis of Benzotriazole, Tolutriazole Derivatives and Furanic Compounds: Passivators in Insulating Oil (Aplikace | 2020)

5. Poznávání toho, jak žili naši předkové

Použití HPLC-MS a GC-MS přístupů v archeologii k odhalení starověkých druhů lipidů

Lipidy jsou hlavní chemickou třídou biomolekul studovaných ve starověké keramice a to kvůli jejich stabilitě v průběhu času ve srovnání s jinými organickými sloučeninami, jako jsou sacharidy a proteiny. Mohou však nastávat procesy, které je změní, jako je tepelný rozklad, oxidace a hydrolýza.

Shimadzu: Kapalinový chromatograf s hmotnostním spektrometrem LCMS-8060

Pro simulaci degradačních procesů lipidů vyskytujících se v archeologické keramice jsme simulovali proces umělého stárnutí. Jednotlivé druhy lipidů byly následně separovány a identifikovány pomocí technik HPLC-MS a GC-MS.

V této práci byla pro analýzu intaktních lipidů v TG standardech a extra panenském olivovém oleji podrobeném tepelně-oxidačním úpravám použita metoda NARP-HPLC ve spojení s LCMS-8060 přes APCI rozhraní.

A LC-ESI-Q-TOF Method for Identification and Relative Composition Analysis of Triacylglycerols in Tropical Oil - (1) Coconut Oil (Aplikace | 2022)

ASMS: Milk metabolite phenotyping profiling of bovine, ovine, buffalo, caprine and donkey by LC-MS/MS QTOF analysis (Poster | 2020)

AOAC: Widely targeted metabolomics of hydrophilic compounds using LC-MS/MS -How compounds change when curry is stored overnight? (Poster | 2020)

6. Více času na skutečný výzkum

Nový Shimadzu LCMS-9050 Q-TOF: vysoká přesnost hmoty díky vysoké stabilitě a designu nenáročnému na údržbu

Q-TOF hmotnostní spektrometr LCMS-9050 přináší velmi vysokou přesnost hmoty s vysoce přesným systémem řízení teploty, který zabraňuje i minimálním rozdílům v hmotnosti způsobeným vnějšími faktory. To umožňuje přesné měření hmotnostních rozsahů bez nutnosti rekalibrace. Díky snadnému použití dělá také LCMS-9050 práci se naměřenými daty ještě produktivnější.

Shimadzu: Hmotnostní spektrometr Q-TOF LCMS-9050

Quadrupole Time-of-Flight Liquid Chromatograph Mass Spectrometer LCMS-9050 (Brožury a specfikace | 2022)

Simultaneous positive and negative HRAM acquisition using a Q-TOF mass spectrometer with ultra-high mass stability (Aplikace | 2022)

Qualitative Analysis of the Components in Foods Using DART and the Quadrupole Time-of-flight Mass Spectromete (Aplikace | 2022)

7. Světlo na čistou energii

UV-3600i Plus jako výzkumný nástroj organických fotovoltaických materiálů

Fotovoltaika je důležitým pilířem energetické revoluce a jako oblast výzkumu je aktuálnější než kdykoli předtím. Klasické tuhé křemíkové solární články jsou již dlouho součástí každodenního života. V budoucnu by flexibilní nebo dokonce průhledné solární články vyrobené z organických materiálů mohly umožnit ještě širší spektrum aplikací. Vývoj vysoce výkonných UV-Vis spektrometrů je cenný pro identifikaci a testování materiálů nebo prototypů článků a připravuje cestu k technicky sofistikovaným produktům.

Shimadzu: UV-3600i Plus UV-VIS-NIR spektrofotometr

8. Příběh lídra na trhu

Shimadzu slaví 50 let inovací systému pro analýzu celkového obsahu uhlíku (TOC)

Voda je základním zdrojem v našem ekosystému i ekonomice. Celkový organický uhlík (TOC) je jedním z nejdůležitějších parametrů při hodnocení kvality vody, a proto je nezbytný pro ochranu této cenné kapaliny. Rok 2022 je 50. výročím od doby, kdy Shimadzu poprvé představil TOC analyzátor.

Dnes se přední TOC analyzátory společnosti Shimadzu na trhu používají v celé řadě oblastí, od laboratorní kontroly kvality vody po hospodaření s ultračistou vodou ve farmaceutické výrobě a online monitorování TOC při čištění průmyslových odpadních vod.

Shimadzu: TOC-L Series analyzátor

SHIMADZU Handels GmbH - organizační složka
 

Mohlo by Vás zajímat

Improved Lab Efficiency with the Agilent 18-Cell Changer Accessory

Technické články
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
UV–VIS Spektrofotometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Ostatní

Comprehensive Analysis of Hydrophilic Metabolites Using Shim-pack™ Mix-HILIC

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ, Spotřební materiál, LC kolony
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Metabolomika

Alliance iS Bio HPLC System brochure

Brožury a specifikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
HPLC
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitative Analysis of Legacy and Emerging PFAS in Semiconductor Lubricant Using Agilent 6475 Triple Quadrupole LC/MS

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí, Průmysl a chemie

Shim-pack™ Mix-HILIC columns

Technické články
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Spotřební materiál, LC kolony
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Metabolomika
 

Podobné články


Článek | Nejbližší akce

ALS online webinář: Legionella v teplých vodách

ALS Czech Republic pořádá online webinář na téma: Legionella v teplých vodách, který se koná dne 16. 04. 2024.
ALS Czech Republic
more

Článek | Produkt

Nový LC/MS trojitý kvadrupól Agilent 6495D nejen pro cílené omics přístupy

V tomto článku se zaměříme na nejnovější LC/MS trojitý kvadrupól Agilent 6495D a v jeho druhé části také na kompletní metodiky pro cílenou metabolomiku, lipidomiku a proteomiku.
Altium International
more

Článek | Webináře

Unveiling a Connection That Matters - OpenLab 2.8

Jedinečný webinář na téma nejnovější verze softwaru OpenLab se koná dne 23.4.2024 a který zajišťuje bezproblémovou migraci ze starších systémů.
Altium International
more

Článek | Různé

Mezníky AI: Od Turingova stroje k ChatGPT

Počátky vývoje umělé inteligence (AI) úzce souvisejí s vývojem výpočetní techniky a je možné je sledovat zhruba od 40. let 20. století. Pojďme se podívat na mezníky AI.
Univerzita Karlova
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Improved Lab Efficiency with the Agilent 18-Cell Changer Accessory

Technické články
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
UV–VIS Spektrofotometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Ostatní

Comprehensive Analysis of Hydrophilic Metabolites Using Shim-pack™ Mix-HILIC

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ, Spotřební materiál, LC kolony
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Metabolomika

Alliance iS Bio HPLC System brochure

Brožury a specifikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
HPLC
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitative Analysis of Legacy and Emerging PFAS in Semiconductor Lubricant Using Agilent 6475 Triple Quadrupole LC/MS

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí, Průmysl a chemie

Shim-pack™ Mix-HILIC columns

Technické články
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Spotřební materiál, LC kolony
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Metabolomika
 

Podobné články


Článek | Nejbližší akce

ALS online webinář: Legionella v teplých vodách

ALS Czech Republic pořádá online webinář na téma: Legionella v teplých vodách, který se koná dne 16. 04. 2024.
ALS Czech Republic
more

Článek | Produkt

Nový LC/MS trojitý kvadrupól Agilent 6495D nejen pro cílené omics přístupy

V tomto článku se zaměříme na nejnovější LC/MS trojitý kvadrupól Agilent 6495D a v jeho druhé části také na kompletní metodiky pro cílenou metabolomiku, lipidomiku a proteomiku.
Altium International
more

Článek | Webináře

Unveiling a Connection That Matters - OpenLab 2.8

Jedinečný webinář na téma nejnovější verze softwaru OpenLab se koná dne 23.4.2024 a který zajišťuje bezproblémovou migraci ze starších systémů.
Altium International
more

Článek | Různé

Mezníky AI: Od Turingova stroje k ChatGPT

Počátky vývoje umělé inteligence (AI) úzce souvisejí s vývojem výpočetní techniky a je možné je sledovat zhruba od 40. let 20. století. Pojďme se podívat na mezníky AI.
Univerzita Karlova
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Improved Lab Efficiency with the Agilent 18-Cell Changer Accessory

Technické články
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
UV–VIS Spektrofotometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Ostatní

Comprehensive Analysis of Hydrophilic Metabolites Using Shim-pack™ Mix-HILIC

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ, Spotřební materiál, LC kolony
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Metabolomika

Alliance iS Bio HPLC System brochure

Brožury a specifikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
HPLC
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitative Analysis of Legacy and Emerging PFAS in Semiconductor Lubricant Using Agilent 6475 Triple Quadrupole LC/MS

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí, Průmysl a chemie

Shim-pack™ Mix-HILIC columns

Technické články
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Spotřební materiál, LC kolony
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Metabolomika
 

Podobné články


Článek | Nejbližší akce

ALS online webinář: Legionella v teplých vodách

ALS Czech Republic pořádá online webinář na téma: Legionella v teplých vodách, který se koná dne 16. 04. 2024.
ALS Czech Republic
more

Článek | Produkt

Nový LC/MS trojitý kvadrupól Agilent 6495D nejen pro cílené omics přístupy

V tomto článku se zaměříme na nejnovější LC/MS trojitý kvadrupól Agilent 6495D a v jeho druhé části také na kompletní metodiky pro cílenou metabolomiku, lipidomiku a proteomiku.
Altium International
more

Článek | Webináře

Unveiling a Connection That Matters - OpenLab 2.8

Jedinečný webinář na téma nejnovější verze softwaru OpenLab se koná dne 23.4.2024 a který zajišťuje bezproblémovou migraci ze starších systémů.
Altium International
more

Článek | Různé

Mezníky AI: Od Turingova stroje k ChatGPT

Počátky vývoje umělé inteligence (AI) úzce souvisejí s vývojem výpočetní techniky a je možné je sledovat zhruba od 40. let 20. století. Pojďme se podívat na mezníky AI.
Univerzita Karlova
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Improved Lab Efficiency with the Agilent 18-Cell Changer Accessory

Technické články
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
UV–VIS Spektrofotometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Ostatní

Comprehensive Analysis of Hydrophilic Metabolites Using Shim-pack™ Mix-HILIC

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ, Spotřební materiál, LC kolony
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Metabolomika

Alliance iS Bio HPLC System brochure

Brožury a specifikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
HPLC
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitative Analysis of Legacy and Emerging PFAS in Semiconductor Lubricant Using Agilent 6475 Triple Quadrupole LC/MS

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí, Průmysl a chemie

Shim-pack™ Mix-HILIC columns

Technické články
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Spotřební materiál, LC kolony
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Metabolomika
 

Podobné články


Článek | Nejbližší akce

ALS online webinář: Legionella v teplých vodách

ALS Czech Republic pořádá online webinář na téma: Legionella v teplých vodách, který se koná dne 16. 04. 2024.
ALS Czech Republic
more

Článek | Produkt

Nový LC/MS trojitý kvadrupól Agilent 6495D nejen pro cílené omics přístupy

V tomto článku se zaměříme na nejnovější LC/MS trojitý kvadrupól Agilent 6495D a v jeho druhé části také na kompletní metodiky pro cílenou metabolomiku, lipidomiku a proteomiku.
Altium International
more

Článek | Webináře

Unveiling a Connection That Matters - OpenLab 2.8

Jedinečný webinář na téma nejnovější verze softwaru OpenLab se koná dne 23.4.2024 a který zajišťuje bezproblémovou migraci ze starších systémů.
Altium International
more

Článek | Různé

Mezníky AI: Od Turingova stroje k ChatGPT

Počátky vývoje umělé inteligence (AI) úzce souvisejí s vývojem výpočetní techniky a je možné je sledovat zhruba od 40. let 20. století. Pojďme se podívat na mezníky AI.
Univerzita Karlova
more
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.