LCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Autor
Altium International
Je autorizovaným distributorem společnosti Agilent Technologies pro Českou republiku v oblastech chromatografie (GC, HPLC, UHPLC, kapilární elektroforéza) a hmotnostní spektrometrie (GC/MS, LC/MS, CE/MS), disolučních aparátů, molekulární (UV-Vis, UV-Vis-NIR, fluorescence, FTIR analyzátory a mikroskopy) a atomové spektroskopie (ICP-OES, ICP-MS, AAS), a v neposlední řadě také v oblasti molekulární biologie a genomiky (analýza nukleových kyselin a proteinů, microarray skenery a skla, PCR & RT-PCR, qPCR, řešení pro NGS, reagencie pro mutagenezi a klonování, sondy FISH a další).
Tagy
Článek
Nejbližší akce
Logo of LinkedIn

Již za týden! Novinky a trendy Agilent Technologies 2021

Čt, 7.10.2021
| Originální článek z: HPST/Novinky a trendy Agilent Technologies 2021
Příští pátek 15. 10. 2021 se na Vás budeme těšit na semináři Novinky a trendy Agilent Technologies. Letos v hybridní formě - prezenčně s námi osobně a také paralelně on-line!
HPST: Novinky a trendy Agilent Technologies 2021

HPST: Novinky a trendy Agilent Technologies 2021

Přijďte za námi do Clarion Congress Hotelu v Praze, kde si můžete vyslechnout přednášky prezenčně a potkat naše produktové a aplikační specialisty nebo se na přednášky připojte online, z pohodlí Vaší kanceláře či domova.

Jako již tradičně přineseme přehled novinek v rámci celého portfolia, těšit se můžete na přednášky na téma LC/MS/MS analýza PFAS v pitných vodách, Agilent Bio-LC portfolio či Využití techniky Py-GC/MS pro stanovení mikroplastů a mnoho dalšího.

Přihlášku a další důležité informace naleznete na našem webu ZDE.

Jaký program pro Vás připravujeme?

V prvním příspěvku jste měli možnost blíže nahlednout do HPLC/LCMS programu k analýze PFAS v pitných vodách pomocí LC/MS/MS nebo přehled možností v HPLC pro Bio-LC aplikace.

V GC/GCMS ochutnávce jste zase mohli získat představu o přednášce k novému headspace autosampleru Agilent 8697 nebo využití spojení pyrolýzy s GC/MS pro dnes velice diskutované téma stanovení mikroplastů Py-GC/MS.

Ve druhém příspěvku jste viděli obsah přednášek k software OpenLAB, možnostem techniky TD–GC×GC–TOF MS pro komplexní analýzu dechu, Purge&Trap instrumentace v analýze VOCs, nebo aplikačně-edukativní komplexní přednášce zaměřěné na identifikace neznámých látek pomocí GC/MS.

J. Dolinová, HPST: Laboratorní digestoře v nabídce výrobce Waldner

Nabídka laboratorních technologií v odvětrávání laboratorních prostor v nabídce německého výrobce Waldner patří mezi špičkové produkty s jedinečnými technickými parametry, které nemají mezi lokálními výrobci konkurenci. Výrobce svou produkci laboratorních digestoří neustále rozvíjí a nabízí zákazníkům stále nové a širší možnosti ve výběru konstrukce a materiálů digestoří a v rozsahu servisních prvků umístěných v digestořích. Za poslední rok uvedl tento výrobce na trh několik inovací, které splňují kvalitativní nároky pro certifikaci německým certifikačním institutem TÜV SÜD Management Service GmbH a posunují produkci tohoto výrobce o další stupeň výš.

M. Vojtíšek, HPST: GC Troubleshooting

Probereme běžné problémy, se kterými se můžete setkat při GC měřeních, například chvostování píků, ztráta citlivosti, špatná opakovatelnost atd. Projdeme si základní postupy, jak problémy řešit, a hlavně jak jim předcházet. Na konci popíši několik příkladů z vlastní zkušenosti a bude samozřejmě i prostor pro vaše dotazy.

I. Palíková, HPST: Spotřební materiál, chemikálie a standardy pro stanovení PCB a Dioxinů

Stanovení polychlorovaných bifenylů (PCB), dioxinů a dalších perzistentních organických polutantů (POPs) patří v dnešní době k velmi aktuálním tématům zasahujícím společnost na celém světě. HPST nabízí ve svém portfoliu spotřební materiál (SPE kolonky, disky, laboratorní sklo,..), drobné laboratorní přístroje, chemikálie vhodné čistoty a standardy odpovídající kvality určené právě pro analýzu těchto látek dle platných EPA metod. V nabízené přednášce Vám představíme vhodný materiál pro detekci PCB a dioxinů v různých matricích od firem Macherey-Nagel, Biotage, Honeywell, AccuStandards a dalších.

J. Dolinová, HPST: Automatizace v přípravě vzorků pevných matric pro stanovení persistentních organických polutantů – nabídka výrobce LCTech

Již více než dvacet let se zabývá německý výrobce laboratorních přístrojů LCTech GmbH vývojem, výrobou a prodejem přístrojů pro automatizaci přípravy vzorků potravin a životního prostředí před analýzou organických polutantů chromatografickými metodami. Nabízí přístrojové vybavení včetně aplikační podpory v ucelených řadách pro kapalné i pevné matrice. Nabídka přístrojů pro přípravu vzorků pevných matric při analýzách persistentních organických polutantů (PCBs a dioxinů) zahrnuje tlakový extraktor, koncentrátor a vybavení pro přečišťování vzorků sloupcovou chromatografií. Aplikace pro stanovení persistentních organických polutantů zpracované pro přístrojové vybavení výrobce LCTech řeší minimalizaci spotřeby organických rozpouštědel a omezení používání chlorovaných rozpouštědel. Sestava přístrojů i aplikační podpora jsou navrženy v souladu s evropskými normativy pro dané typy analýz a kvalita aplikační podpory je prověřena německými národními referenčními laboratořemi.

M. Juříček, HPST: Aktuality v oblasti servisních činností, servisních smluv a zákaznických školení

Servisní tým HPST stále rozšiřuje škálu prováděných služeb. Kromě tradičních záručních a pozáručních oprav a pravidelných preventivních údržeb nabízí i operační kvalifikace přístrojů a software splňující nejpřísnější kritéria světových autorit z oblasti kontroly léčiv a potravin. Nad rámec oficiálních předepsaných testů a limitů nabízí i provedení dodatečných testů dle individuální potřeby zákazníka, vše zastřešené prověřenou robustní kvalifikační platformou Agilent Compliance Engine (ACE). Dodávky služeb je možné jednoduše zavázat uzavřením výhodného servisního kontraktu, přičemž je možné zvolit si z několika typů dle rozsahu požadovaných služeb, anebo postavit kontrakt přímo na míru specifickým požadavkům laboratoře. Kromě výše uvedených služeb HPST pořádá uživatelská hardwarová a softwarová školení, na kterých se dozvíte praktické informace i doporučení pro práci s instrumentací Agilent Technologies. Všechny služby zajišťuje stále se rozrůstající tým odborně vyškolených servisních techniků pracujících podle přísných standardů ISO 9001 a ISO 13485.

Kompletní program a přihlášku naleznete ZDE, případně nás neváhejte kontaktovat na e-mail ([email protected])

Podívejte se také webináře k troubleshootingu v GC a GC/MSD

  1. A Standard Workflow and Troubleshooting Process to Maintain and Troubleshoot the Flow Paths of Intuvo and Conventional GCs (ZÁZNAM | Proběhlo St, 21.7.2021)

  2. Agilent Troubleshooting with Agilent Smart GC (ZÁZNAM | Proběhlo Út, 22.6.2021)

  3. Don't Fear the Ghost or Unexpected Peaks: Troubleshooting and Prevention (ZÁZNAM | Proběhlo Čt, 10.10.2019)

  4. Get Your Peaks into Shape: General GC Column Troubleshooting (ZÁZNAM | Proběhlo Út, 5.10.2021)

  5. How to Troubleshoot and Improve your GC/MS like an Agilent Scientist (ZÁZNAM | Proběhlo St, 16.6.2021 )

  6. Head in the Right Direction with Headspace Analysis (ZÁZNAM | Proběhlo Čt, 30.7.2020)

  7. Tune into your Mass Spec: Troubleshooting GC-MS and Tune Report Interpretation (ZÁZNAM | Proběhlo Čt, 24.6.2021)

  8. It’s Peak Season for Great Peak Shape: Tips and Tricks on Troubleshooting GC Chromatography (ZÁZNAM | Proběhlo Čt, 6.8.2020)

  9. Enhance Your Lab Productivity Series – GC Advanced (ZÁZNAM | Proběhlo Čt, 22.4.2021)

  10. Maintaining Sensitivity and Peak Shape on GC and GC/MS over Time (ZÁZNAM | Proběhlo St, 28.10.2020)

  11. Agilent GC Maintenance and Connections (ZÁZNAM | Proběhlo Út, 15.6.2021)

Další detily a interaktivní program semináře naleznete také v sekci Nejbližší akce.
Altium International
 

Mohlo by Vás zajímat

Deeper proteome coverage and faster throughput for single-cell samples on the Orbitrap Astral mass spectrometer

Technické články
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
LC/Orbitrap, LC/HRMS, LC/MS/MS, LC/MS
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Proteomika

Purity quantification of tris(hydroxymethyl)aminomethane (TRIS) with IC

Aplikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
Iontová chromatografie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitation of N-Nitroso-Propranolol in Drug Substance using LC-MS/MS

Aplikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza

Analysis of PFAS by EPA Methods 533, 537.1, and 8327

Příručky
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
Standardy
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

DMT-on Purification of Phosphorothioate Oligonucleotide Using SHIMSEN Styra HLB SPE Cartridge

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Příprava vzorků, Spotřební materiál, HPLC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Proteomika
 

Podobné články


Článek | Produkt

JARNÍ SLEVY 2024 - nabídka slev na spotřební materiál

Vážení zákazníci, nenechte si ujít speciální jarní nabídku slev na spotřební materiál. Nezávaznou cenovou nabídku Vám rádi obratem vytvoříme.
Pragolab
more

Článek | Produkt

Měření čistoty malých objemů DNA při 4 °C s použitím Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotometru s optickým vláknem s mikrosondou

Tato studie ukazuje, jak je možné využít UV-Vis spektrofotometr Cary 60 pro měření čistoty DNA při 4 °C s použitím příslušenství optického vlákna s mikrosondou.
Altium International
more

Článek | Osobnosti

Tuk je možné vydolovat i z tisíce let staré keramiky, říká Veronika Brychová

Rozhovor s Veronikou Brychovou, která se zabývá zejména molekulárně specifickým radiouhlíkovým datováním archeologického materiálu a jeho organickou reziduální analýzou.
Akademie věd České republiky
more

Článek | Různé

Vědeckotechnické parky: Ostrava a Plzeň. A co Praha?

Představení funkčních vědeckotechnických parků (VTP) v Ostravě a Plzni.
Vědavýzkum.cz
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Deeper proteome coverage and faster throughput for single-cell samples on the Orbitrap Astral mass spectrometer

Technické články
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
LC/Orbitrap, LC/HRMS, LC/MS/MS, LC/MS
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Proteomika

Purity quantification of tris(hydroxymethyl)aminomethane (TRIS) with IC

Aplikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
Iontová chromatografie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitation of N-Nitroso-Propranolol in Drug Substance using LC-MS/MS

Aplikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza

Analysis of PFAS by EPA Methods 533, 537.1, and 8327

Příručky
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
Standardy
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

DMT-on Purification of Phosphorothioate Oligonucleotide Using SHIMSEN Styra HLB SPE Cartridge

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Příprava vzorků, Spotřební materiál, HPLC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Proteomika
 

Podobné články


Článek | Produkt

JARNÍ SLEVY 2024 - nabídka slev na spotřební materiál

Vážení zákazníci, nenechte si ujít speciální jarní nabídku slev na spotřební materiál. Nezávaznou cenovou nabídku Vám rádi obratem vytvoříme.
Pragolab
more

Článek | Produkt

Měření čistoty malých objemů DNA při 4 °C s použitím Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotometru s optickým vláknem s mikrosondou

Tato studie ukazuje, jak je možné využít UV-Vis spektrofotometr Cary 60 pro měření čistoty DNA při 4 °C s použitím příslušenství optického vlákna s mikrosondou.
Altium International
more

Článek | Osobnosti

Tuk je možné vydolovat i z tisíce let staré keramiky, říká Veronika Brychová

Rozhovor s Veronikou Brychovou, která se zabývá zejména molekulárně specifickým radiouhlíkovým datováním archeologického materiálu a jeho organickou reziduální analýzou.
Akademie věd České republiky
more

Článek | Různé

Vědeckotechnické parky: Ostrava a Plzeň. A co Praha?

Představení funkčních vědeckotechnických parků (VTP) v Ostravě a Plzni.
Vědavýzkum.cz
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Deeper proteome coverage and faster throughput for single-cell samples on the Orbitrap Astral mass spectrometer

Technické články
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
LC/Orbitrap, LC/HRMS, LC/MS/MS, LC/MS
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Proteomika

Purity quantification of tris(hydroxymethyl)aminomethane (TRIS) with IC

Aplikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
Iontová chromatografie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitation of N-Nitroso-Propranolol in Drug Substance using LC-MS/MS

Aplikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza

Analysis of PFAS by EPA Methods 533, 537.1, and 8327

Příručky
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
Standardy
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

DMT-on Purification of Phosphorothioate Oligonucleotide Using SHIMSEN Styra HLB SPE Cartridge

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Příprava vzorků, Spotřební materiál, HPLC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Proteomika
 

Podobné články


Článek | Produkt

JARNÍ SLEVY 2024 - nabídka slev na spotřební materiál

Vážení zákazníci, nenechte si ujít speciální jarní nabídku slev na spotřební materiál. Nezávaznou cenovou nabídku Vám rádi obratem vytvoříme.
Pragolab
more

Článek | Produkt

Měření čistoty malých objemů DNA při 4 °C s použitím Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotometru s optickým vláknem s mikrosondou

Tato studie ukazuje, jak je možné využít UV-Vis spektrofotometr Cary 60 pro měření čistoty DNA při 4 °C s použitím příslušenství optického vlákna s mikrosondou.
Altium International
more

Článek | Osobnosti

Tuk je možné vydolovat i z tisíce let staré keramiky, říká Veronika Brychová

Rozhovor s Veronikou Brychovou, která se zabývá zejména molekulárně specifickým radiouhlíkovým datováním archeologického materiálu a jeho organickou reziduální analýzou.
Akademie věd České republiky
more

Článek | Různé

Vědeckotechnické parky: Ostrava a Plzeň. A co Praha?

Představení funkčních vědeckotechnických parků (VTP) v Ostravě a Plzni.
Vědavýzkum.cz
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Deeper proteome coverage and faster throughput for single-cell samples on the Orbitrap Astral mass spectrometer

Technické články
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
LC/Orbitrap, LC/HRMS, LC/MS/MS, LC/MS
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Proteomika

Purity quantification of tris(hydroxymethyl)aminomethane (TRIS) with IC

Aplikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
Iontová chromatografie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitation of N-Nitroso-Propranolol in Drug Substance using LC-MS/MS

Aplikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza

Analysis of PFAS by EPA Methods 533, 537.1, and 8327

Příručky
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
Standardy
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

DMT-on Purification of Phosphorothioate Oligonucleotide Using SHIMSEN Styra HLB SPE Cartridge

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Příprava vzorků, Spotřební materiál, HPLC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Proteomika
 

Podobné články


Článek | Produkt

JARNÍ SLEVY 2024 - nabídka slev na spotřební materiál

Vážení zákazníci, nenechte si ujít speciální jarní nabídku slev na spotřební materiál. Nezávaznou cenovou nabídku Vám rádi obratem vytvoříme.
Pragolab
more

Článek | Produkt

Měření čistoty malých objemů DNA při 4 °C s použitím Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotometru s optickým vláknem s mikrosondou

Tato studie ukazuje, jak je možné využít UV-Vis spektrofotometr Cary 60 pro měření čistoty DNA při 4 °C s použitím příslušenství optického vlákna s mikrosondou.
Altium International
more

Článek | Osobnosti

Tuk je možné vydolovat i z tisíce let staré keramiky, říká Veronika Brychová

Rozhovor s Veronikou Brychovou, která se zabývá zejména molekulárně specifickým radiouhlíkovým datováním archeologického materiálu a jeho organickou reziduální analýzou.
Akademie věd České republiky
more

Článek | Různé

Vědeckotechnické parky: Ostrava a Plzeň. A co Praha?

Představení funkčních vědeckotechnických parků (VTP) v Ostravě a Plzni.
Vědavýzkum.cz
more
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.