LCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Pořadatel
Metrohm
Společnost Metrohm je švýcarským výrobcem přístrojů pro analytickou chemii, elektrochemii a spektroskopii. Součástí naší strategie je nabídnout Vám, zákazníkům, kompletní řešení pro Vaši analýzu ve výrobě nebo laboratoři.
Tagy
Akademie/Principy
Titrace
Logo of LinkedIn

Tips and tricks to analyze difficult samples using the Karl Fischer oven technique

ZÁZNAM | Proběhlo Čt, 5.9.2019
Jak provádět přesné titrace pomocí Karl Fischerovy techniky.
Přejít na webinář
Metrohm: Tips and tricks to analyze difficult samples using the Karl Fischer oven technique

Metrohm: Tips and tricks to analyze difficult samples using the Karl Fischer oven technique

Karl Fischer (KF) titration is an industry standard method for measuring water content in all types of substances.

However, for various reasons some substances are not suitable for a direct Karl Fischer titration:

  • They release their water only slowly

  • The water is released at high temperature only

  • The substances are poorly soluble in KF solvents

  • They undergo side reactions with KF reagents

  • They contaminate the titration cell or the electrodes

By using the KF oven technique, the above-mentioned problems can be avoided. This makes the KF oven technique a perfect solution for the analysis of difficult samples.

By viewing this webinar you will learn…

  • how to analyse difficult samples

  • how to properly prepare your titration system with KF oven

  • how to prepare your sample

  • how to select the optimal heating temperature

  • which reagents and which water standards you should use to obtain accurate results

After viewing this webinar you will know how to perform accurate titrations using the Karl Fischer oven technique. Additionally, the speakers will reveal tips and tricks to help you in the daily routine. The webinar will finish with live Q&A session.

Presenter: Michael Margreth (Senior Product Specialist Titration, Metrohm International Headquarters, Switzerland)

Michael Margreth studied chemistry at the University of Applied Science in Muttenz, Switzerland. He joined Metrohm in 2005 as an application specialist and gained titration experience in the application laboratory. Since 2008 he mainly focuses on Karl Fischer titration and the determination of water.

Presenter: Agnieszka Kossakowska (HYDRANAL Marketing Specialist, Honeywell Research Chemicals)

Agnieszka Kossakowska joined Honeywell in March 2016 as a marketing specialist providing technical support and onsite seminars for Honeywell’s Hydranal™ reagents for Karl Fischer titration. Agnieszka has more than 10 years of experience in analytical chemistry and conducts training across Europe, Middle East & Africa, Latin America and Asia.

Metrohm
 

Mohlo by Vás zajímat

Analysis of Per- and Polyfluoroalkyl Substances in Fast Food Packaging by LC-MS/MS Method

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Watrex product catalog 2024

Brožury a specifikace
| 2024 | Watrex Praha
Instrumentace
HPLC, GPC/SEC, Příprava vzorků, LC kolony, Spotřební materiál
Výrobce
Watrex Praha
Zaměření
Ostatní

IMPACT OF HPLC INSTRUMENTATION ON NON- SPECIFIC ADSORPTION OF PEPTIDES

Postery
| 2024 | Waters (Analytica)
Instrumentace
HPLC
Výrobce
Waters
Zaměření
Proteomika

Determination of Nitrosamine Impurities and NDSRI in Anti-diabetic Drugs on Shimadzu LCMS-8060NX

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Farmaceutická analýza

Ochrana zdrojů pitných vod: Inovativní řešení problematiky výskytu pesticidů v krajině

Ostatní
| 2024 | ALS Czech Republic
Instrumentace
LC/MS, GC/MSD
Výrobce
Zaměření
Životní prostředí
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.