Webinář a aplikace: Kvantifikace více než 1 000 reziduí pesticidů v rajčatech podle směrnice SANTE 11312/2021
- Foto: Altium: Webinář a aplikace: Kvantifikace více než 1 000 reziduí pesticidů v rajčatech podle směrnice SANTE 11312/2021
- Video: Agilent Technologies: Breakthrough in Analysis of Pesticides Residues in Food
Pesticidy hrají důležitou roli v zemědělství a potravinářském průmyslu. Aby se zamezilo kontaminaci potravin a životního prostředí, podléhá přítomnost reziduí pesticidů v komoditách podléhá přísné kontrole. Pro jednotlivé komodity jsou proto stanoveny maximální limity reziduí (MRL) pro stovky pesticidů a jejich metabolitů, které je třeba sledovat. Vzhledem k velké rozmanitosti struktury a vlastností je k pokrytí celého spektra těchto látek zapotřebí analýza technikami LC/MS i GC/MS. Tento webinář popisuje kompletní pracovní postup pro cílenou kvantifikaci více než 1 000 pesticidů v rajčatech pomocí technik GC/MS/MS a LC/MS/MS s běžným QuEChERS extrakčním protokolem bez dalšího přečištění. Pracovní parametry metody vyhověly směrnici SANTE 11312/2021 ve smyslu citlivosti metody, limitu kvantifikace, linearity, výtěžnosti a opakovatelnosti testované pomocí matričních kalibračních standardů.
Zaměření Webináře
Pesticidy hrají v zemědělství a potravinářství důležitou roli při zvyšování výnosů plodin a produkce potravin. Množství reziduí pesticidů, která zůstávají v komoditách nebo na nich, je však přísně kontrolováno, aby se zabránilo kontaminaci potravinového řetězce a životního prostředí. Regulační orgány proto stanovily maximální limity reziduí (MRL) pro stovky pesticidů a jejich metabolitů. Aby bylo možné zkontrolovat, zda potraviny splňují tyto zákonné požadavky, je nutné použít různé analytické techniky k detekci všech pesticidů, které by mohly být předepsány k analýze.
Tento webinář popisuje komplexní ucelený pracovní postup pro cílenou kvantifikaci více než 1 000 pesticidů v rajčatech pomocí technik GC/MS/MS a LC/MS/MS se společným protokolem extrakce vzorku QuEChERS bez dalšího čištění. Výkonnost pracovního postupu byla úspěšně vyhodnocena podle pokynů SANTE 11312/2021 na základě citlivosti metody, meze kvantifikace, linearity, výtěžnosti a opakovatelnosti s použitím kalibračních standardů odpovídajících matrici pro více než 1 000 pesticidů.
Obsah Webináře
-
Pochopíte, proč je kombinace GC/MS/MS s LC/MS/MS nezbytná pro stanovení co nejširšího spektra pesticidů.
-
Pochopíte, jak byla využita robustní univerzální příprava vzorků k dosažení vyhovujících výsledků reziduí pesticidů.
-
Zjistěte, jak lze během 20 minut analyzovat více než 1 000 pesticidů.
-
Zjistěte, jak může dynamická MRM (dMRM) zlepšit rozsah a účinnost kvantifikace více reziduí na úrovni maximálních limitů reziduí (MRL) Evropské unie.
Určení Webináře
-
Soukromé laboratoře CRO pro testování bezpečnosti potravin.
-
Státní laboratoře pro testování potravin.
-
Akademické potravinářské laboratoře.
-
Vedoucí potravinářských laboratoří.
-
Obsluha přístrojů v potravinářských laboratořích.
Přednášející
-
Peter Kornas (LC/MS Application Engineer Agilent Technologies)
-
Teresa Klink (LC/MS Application Engineer Agilent Technologies)
-
Live webinář 23. 1. 2024 v 11.00 hodin (CEST) Přihlášení ZDE
Série webinářů Multiresidue Pesticide Quantitation Just Got Really Serious (dostupné zpětně i ze záznamu):
1. Agilent LC Solutions for Food Testing and Food Fortification
- Čt, 25.1.2024, 11:00 CET
- Registrace
2. Latest Applications and Workflows for the Food Market
- Pá, 26.1.2024, 11:00 CET
- Registrace
3. Sample Prep for Food Analysis: An overview about available techniques
- Ůt, 30.1.2024, 11:00 CET
- Registrace
4. Multiresidue Pesticide Analysis in Food using GC/MS/MS and LC/MS/MS in Accordance with the SANTE 11312/2021 Guideline
- Pá, 02.2.2024, 11:00 CET
- Registrace
5. Plant and Soil Analysis for the Determination of their Inorganic Content
- Čt, 08.2.2024, 11:00 CET
- Registrace
6. Analyzing Trace and Major Elements in Food Samples
- Ůt, 13.2.2024, 11:00 CET
- Registrace
7. Better Lab Sample Turnaround - Saving Time and Solvent per run
- Čt, 15.2.2024, 11:00 CET
- Registrace
8. Quantitative Analysis of Mycotoxins in Foods by Triple Quadrupole LC/MS
- Čt, 22.2.2024, 14:00 CET
- Registrace