Webinář a aplikace: Kvantifikace více než 1 000 reziduí pesticidů v rajčatech podle směrnice SANTE 11312/2021
- Foto: Altium: Webinář a aplikace: Kvantifikace více než 1 000 reziduí pesticidů v rajčatech podle směrnice SANTE 11312/2021
- Video: Agilent Technologies: Breakthrough in Analysis of Pesticides Residues in Food
Pesticidy hrají důležitou roli v zemědělství a potravinářském průmyslu. Aby se zamezilo kontaminaci potravin a životního prostředí, podléhá přítomnost reziduí pesticidů v komoditách podléhá přísné kontrole. Pro jednotlivé komodity jsou proto stanoveny maximální limity reziduí (MRL) pro stovky pesticidů a jejich metabolitů, které je třeba sledovat. Vzhledem k velké rozmanitosti struktury a vlastností je k pokrytí celého spektra těchto látek zapotřebí analýza technikami LC/MS i GC/MS. Tento webinář popisuje kompletní pracovní postup pro cílenou kvantifikaci více než 1 000 pesticidů v rajčatech pomocí technik GC/MS/MS a LC/MS/MS s běžným QuEChERS extrakčním protokolem bez dalšího přečištění. Pracovní parametry metody vyhověly směrnici SANTE 11312/2021 ve smyslu citlivosti metody, limitu kvantifikace, linearity, výtěžnosti a opakovatelnosti testované pomocí matričních kalibračních standardů.
Zaměření Webináře
Pesticidy hrají v zemědělství a potravinářství důležitou roli při zvyšování výnosů plodin a produkce potravin. Množství reziduí pesticidů, která zůstávají v komoditách nebo na nich, je však přísně kontrolováno, aby se zabránilo kontaminaci potravinového řetězce a životního prostředí. Regulační orgány proto stanovily maximální limity reziduí (MRL) pro stovky pesticidů a jejich metabolitů. Aby bylo možné zkontrolovat, zda potraviny splňují tyto zákonné požadavky, je nutné použít různé analytické techniky k detekci všech pesticidů, které by mohly být předepsány k analýze.
Tento webinář popisuje komplexní ucelený pracovní postup pro cílenou kvantifikaci více než 1 000 pesticidů v rajčatech pomocí technik GC/MS/MS a LC/MS/MS se společným protokolem extrakce vzorku QuEChERS bez dalšího čištění. Výkonnost pracovního postupu byla úspěšně vyhodnocena podle pokynů SANTE 11312/2021 na základě citlivosti metody, meze kvantifikace, linearity, výtěžnosti a opakovatelnosti s použitím kalibračních standardů odpovídajících matrici pro více než 1 000 pesticidů.
Obsah Webináře
Pochopíte, proč je kombinace GC/MS/MS s LC/MS/MS nezbytná pro stanovení co nejširšího spektra pesticidů.
Pochopíte, jak byla využita robustní univerzální příprava vzorků k dosažení vyhovujících výsledků reziduí pesticidů.
Zjistěte, jak lze během 20 minut analyzovat více než 1 000 pesticidů.
Zjistěte, jak může dynamická MRM (dMRM) zlepšit rozsah a účinnost kvantifikace více reziduí na úrovni maximálních limitů reziduí (MRL) Evropské unie.
Určení Webináře
Soukromé laboratoře CRO pro testování bezpečnosti potravin.
Státní laboratoře pro testování potravin.
Akademické potravinářské laboratoře.
Vedoucí potravinářských laboratoří.
Obsluha přístrojů v potravinářských laboratořích.
Přednášející
Peter Kornas (LC/MS Application Engineer Agilent Technologies)
Teresa Klink (LC/MS Application Engineer Agilent Technologies)
Live webinář 23. 1. 2024 v 11.00 hodin (CEST) Přihlášení ZDE
Série webinářů Multiresidue Pesticide Quantitation Just Got Really Serious (dostupné zpětně i ze záznamu):
1. Agilent LC Solutions for Food Testing and Food Fortification
- Čt, 25.1.2024, 11:00 CET
- Registrace
2. Latest Applications and Workflows for the Food Market
- Pá, 26.1.2024, 11:00 CET
- Registrace
3. Sample Prep for Food Analysis: An overview about available techniques
- Ůt, 30.1.2024, 11:00 CET
- Registrace
4. Multiresidue Pesticide Analysis in Food using GC/MS/MS and LC/MS/MS in Accordance with the SANTE 11312/2021 Guideline
- Pá, 02.2.2024, 11:00 CET
- Registrace
5. Plant and Soil Analysis for the Determination of their Inorganic Content
- Čt, 08.2.2024, 11:00 CET
- Registrace
6. Analyzing Trace and Major Elements in Food Samples
- Ůt, 13.2.2024, 11:00 CET
- Registrace
7. Better Lab Sample Turnaround - Saving Time and Solvent per run
- Čt, 15.2.2024, 11:00 CET
- Registrace
8. Quantitative Analysis of Mycotoxins in Foods by Triple Quadrupole LC/MS
- Čt, 22.2.2024, 14:00 CET
- Registrace