LCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Autor
Altium International
Je autorizovaným distributorem společnosti Agilent Technologies pro Českou republiku v oblastech chromatografie (GC, HPLC, UHPLC, kapilární elektroforéza) a hmotnostní spektrometrie (GC/MS, LC/MS, CE/MS), disolučních aparátů, molekulární (UV-Vis, UV-Vis-NIR, fluorescence, FTIR analyzátory a mikroskopy) a atomové spektroskopie (ICP-OES, ICP-MS, AAS), a v neposlední řadě také v oblasti molekulární biologie a genomiky (analýza nukleových kyselin a proteinů, microarray skenery a skla, PCR & RT-PCR, qPCR, řešení pro NGS, reagencie pro mutagenezi a klonování, sondy FISH a další).
Tagy
Článek
Produkt
Video
Logo of LinkedIn

Agilent 1290 Infinity II: čas pro maximální propojení hardwaru a softwaru ve 21. století

St, 10.1.2024
| Originální článek z: Altium International/Jan Kovář
Systém Agilent 1290 Infinity II nabízí výjimečnou spolehlivost, robustnost, flexibilitu s řadou průlomových technologií. Vše, co od UHPLC systému ve 21. století očekáváte.
Video placeholder
  • Foto: Altium: Agilent 1290 Infinity II: čas pro maximální propojení hardwaru a softwaru ve 21. století
  • Video: Agilent Technologies: An autosampler like no other

Nová generace kapalinových chromatografů firmy Agilent Technologies představuje budoucnost UHPLC systémů. Systém Agilent 1290 Infinity II Vám nabídne vše, co od UHPLC systému ve 21. století očekáváte: výjimečnou spolehlivost, robustnost, flexibilitu a především také řadu průlomových technologií pro zajištění maximální efektivity ve Vaší laboratoři.

Stejně jako u předchozí generace se jedná o systém modulární. Velikou devízou tohoto systému je jeho zpětná kompatibilita s předchozími generacemi, a to až do roku 1995, kdy byl uveden na trh dnes již legendární kapalinový chromatograf HP/Agilent 1100. Uživatel tak může volit postupnou obměnu systému, který má v laboratoři již 20 let, a tak například jednoduchou výměnou DAD detektoru zvýšit citlivost svých analýz až 10x.

Altium: Agilent 1290 Infinity II LC System

Agilent Technologies Vám v systému 1290 Infinity II nenabízí pouze vyšší tlakový limit, větší kapacitu autosampleru, účinnější ohřev kolon a vyšší rychlost sběru dat jako drtivá většina výrobců kapalinových chromatografů, ale mnohem více.

Dokážeme zkombinovat možnosti hardwaru a softwaru pro získání maximálního užitku jak pro uživatele systémů Agilent Technologies, tak pro uživatele pracující na jiných systémech.

Řeč je o technologii ISET (Intelligent System Emulating Technology), která dokáže velice jednoduchým způsobem převést metodu z jednoho instrumentu na druhý, a to přizpůsobením vnitřního objemu systému a úpravou gradientového profilu tak, že se získaný chromatografický záznam mezi dvěma emulovanými systémy nijak neliší. Emulovat lze nejen chromatografické systémy firmy Agilent Technologies, ale také například HPLC systémy jiných výrobců. Převod metod je v tuto chvíli opravdu jen otázkou několika kliknutí a analýzy budou vypadat naprosto stejně se stejnými retenčními časy a rozlišením jako na Vašem starém systému. Zároveň máte možnost využít chromatografický systém s tlakovým rozsahem až do 1300 bar a zkrátit tak chromatografické analýzy při zachování nebo zlepšení rozlišení a snížit tím celkové náklady na jednotlivé analýzy.

Altium: ISET – emulování chromatografických systémů

Další užitečnou vlastností systémů Agilent 1290 Infinity II je integrovaný software BlendAssist, který Vám automaticky dokáže připravit mobilní fázi požadovaného složení a koncentrace. Jedná se o velice praktickou funkci, která maximálně usnadňuje uživatelům práci s mobilními fázemi.

Stále více laboratoří, především ve farmaceutickém průmyslu, vyžaduje s ohledem na výrazné zkrácení chromatografických metod stále vyšší kapacitu autosamplerů se zajištěním minimálního nežádoucího přenosu analytů mezi nástřiky, tj. dobře známého „carryover“. Nový Multisampler díky revolučnímu řešení tyto všechny požadavky s přehledem splňuje. Jedná se o jediný autosampler svého druhu, který dokáže bez nutnosti dalšího přídavného modulu zpracovat více jak 6000 vzorků. Veškerá potenciální kapacita je zahrnuta v základním uspořádání modulu. Minimální carryover je zajištěn díky možnosti oplachu jehly až třemi různými rozpouštědly, včetně tzv. zpětného oplachu sedla jehly.

Altium: Termostat kolon pro 1290 Infinity II

O teplotní stabilitu kolony, která je zásadní pro přesnou identifikaci látky na základě retenčního času, se stará Multikolonový termostat s novou generací termobloků, sloužící k zajištění nejúčinnějšího přechodu tepla (předkolonová temperace mobilní fáze). Princip ohřevu mobilní fáze bez nuceného proudění vzduchu (still–air) zamezuje nežádoucímu radiálnímu přehřívání kolony, které při separacích za vyšších tlaků prokazatelně způsobuje snížení separační účinnosti na koloně až o 40 %. V termostatovaném prostoru, stejně tak jako mimo něj, lze umístit celou řadu ventilů, které výrazně rozšiřují aplikační využití celého přístroje, ať už jde o pouhé přepínání kolon, online SPE, vývoj metod nebo přechod na 2D-LC.

O zajištění maximální citlivosti a rychlosti se u těchto systémů v drtivé většině případů stará DAD detektor. Nová generace toho detektoru předčí Vaše očekávání. Samozřejmostí je optofluidní technologie s jednoduchou výměnou cel (Max-Light Cartridge Cell), programovatelná optická štěrbina pro zajištění vhodného spektrálního rozlišení, a také nově nejvyšší rychlost sběru dat na trhu — až 240 Hz. Unikátní umění zkombinovat možnosti hardwaru a softwaru je patrné také zde. Kombinací signálů ze dvou detektorů DAD s rozdílnými průtočnými celami získáte až 30x větší lineární dynamický rozsah detektoru. Ušetříte tak spoustu času nutného pro opakovanou analýzu vzorků, rekalibraci nebo případné ředění vzorků.

Altium: Rozsah a citlivost při zapojení

Ne všechny látky lze samozřejmě detekovat prostřednictvím DAD detektoru. Takové látky, které ve své molekule neobsahují žádný chromofor nebo fluorofor, jsou ideální k měření na ELSD detektoru. Velkou výhodou proti klasickému detektoru je především možnost využití gradientových profilů mobilní fáze. Nová generace ELSD detektoru nabízí až 90x větší dynamický rozsah, 9x větší citlivost a především výrazně vyšší odezvu pro těkavé látky.

Altium: Rozsah nového 1290 Infinity II ELSD

UHPLC systém 1290 Infinity II je také mimo jiné ideální tam, kde 1D s ohledem na kapacitu píků nestačí. Přechod nebo rozšíření systému na 2D je díky unikátním ventilům velice jednoduchý. Získáte možnosti jako je heart-cutting, multiple heart-cutting nebo například Comprehensive 2D-LC analýzy. K dispozici je také nová publikace „Two-dimensional liquid chromatography, principles, practical implementation and aplications“, která Vám na 162 stranách poskytne vše, co budete potřebovat pro pochopení této chromatografické techniky.

Altium: Column ID Tag a Quick Connect a Quick Turn fittings

Spolu s přístrojem byla na trh uvedena také celá řada nového příslušenství pod jednotným označením A-Line. Mezi nejzajímavější novinku patří bezesporu nové spojky Agilent A-Line Quick Connect Fittings určené pro UHPLC, které jsou jako jediné skutečně těsnící spojky dotahovatelné rukou („finger-tight“). Fungují jako jednoduchá páčka a lze je používat znovu a znovu bez obav z netěsností až do tlaků 1300 bar.

Altium: Agilent InfinityLab Quick Connect Fittings

Altium International
 

Mohlo by Vás zajímat

Ochrana zdrojů pitných vod: Inovativní řešení problematiky výskytu pesticidů v krajině

Ostatní
| 2024 | ALS Czech Republic
Instrumentace
LC/MS, GC/MSD
Výrobce
Zaměření
Životní prostředí

An advanced integrated GC-MS/MS and LC-MS/MS workflow for the comprehensive analysis of pesticide residues in food

Aplikace
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ, LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Method Modernization and Method Development (e-Book)

Příručky
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
HPLC
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Ostatní

Alliance iS HPLC System: A New Era of Intuitive Simplicity

Brožury a specifikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
HPLC
Výrobce
Waters
Zaměření
Ostatní

Transmission Measurements of Solid Samples at Variable Angles of Incidence by UV-Vis

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
UV–VIS Spektrofotometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Materiálová analýza
 

Podobné články


Článek | Nejbližší akce

XI. česko-slovenská konference Doprava, zdraví a životní prostředí (REGISTRACE)

Zveme Vás na jedenáctý ročník česko-slovenské konference Doprava, zdraví a životní prostředí, jehož tematické zaměření je Doprava z pohledu kvality ovzduší, hlukové zátěže a dopadů na životní prostředí.
Centrum dopravního výzkumu (CDV)
more

Článek | Akademie

Back to Basics - Zpět k základům

Chcete si zopakovat základy analytiky? Základní zákonitostí Vám umožní být ve Vaší laboratoři efektivnější. Zúčastněte se bezplatné série vzdělávacích webinářů Zpět k základům a začněte s Přípravou vzorků.
Waters Corporation
more

Článek | Produkt

Wiley vydal AntiBase Library 2024 - nejnovější verzi Wileyho knihovny pro identifikaci přírodních látek

Tato knihovna je účinným nástrojem pro screening látek v oblastech metabolomiky a drug discovery. Nyní poskytuje přístup k více než 95 000 přírodních produktů.
LabRulez
more

Článek | Kariéra

Metrohm: Obchodní a aplikační specialista

Hledáme nadšeného obchodního a aplikačního specialistu v oboru chemie, který se bude starat a pečovat o naše klienty v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.
Metrohm Česká republika
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Ochrana zdrojů pitných vod: Inovativní řešení problematiky výskytu pesticidů v krajině

Ostatní
| 2024 | ALS Czech Republic
Instrumentace
LC/MS, GC/MSD
Výrobce
Zaměření
Životní prostředí

An advanced integrated GC-MS/MS and LC-MS/MS workflow for the comprehensive analysis of pesticide residues in food

Aplikace
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ, LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Method Modernization and Method Development (e-Book)

Příručky
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
HPLC
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Ostatní

Alliance iS HPLC System: A New Era of Intuitive Simplicity

Brožury a specifikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
HPLC
Výrobce
Waters
Zaměření
Ostatní

Transmission Measurements of Solid Samples at Variable Angles of Incidence by UV-Vis

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
UV–VIS Spektrofotometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Materiálová analýza
 

Podobné články


Článek | Nejbližší akce

XI. česko-slovenská konference Doprava, zdraví a životní prostředí (REGISTRACE)

Zveme Vás na jedenáctý ročník česko-slovenské konference Doprava, zdraví a životní prostředí, jehož tematické zaměření je Doprava z pohledu kvality ovzduší, hlukové zátěže a dopadů na životní prostředí.
Centrum dopravního výzkumu (CDV)
more

Článek | Akademie

Back to Basics - Zpět k základům

Chcete si zopakovat základy analytiky? Základní zákonitostí Vám umožní být ve Vaší laboratoři efektivnější. Zúčastněte se bezplatné série vzdělávacích webinářů Zpět k základům a začněte s Přípravou vzorků.
Waters Corporation
more

Článek | Produkt

Wiley vydal AntiBase Library 2024 - nejnovější verzi Wileyho knihovny pro identifikaci přírodních látek

Tato knihovna je účinným nástrojem pro screening látek v oblastech metabolomiky a drug discovery. Nyní poskytuje přístup k více než 95 000 přírodních produktů.
LabRulez
more

Článek | Kariéra

Metrohm: Obchodní a aplikační specialista

Hledáme nadšeného obchodního a aplikačního specialistu v oboru chemie, který se bude starat a pečovat o naše klienty v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.
Metrohm Česká republika
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Ochrana zdrojů pitných vod: Inovativní řešení problematiky výskytu pesticidů v krajině

Ostatní
| 2024 | ALS Czech Republic
Instrumentace
LC/MS, GC/MSD
Výrobce
Zaměření
Životní prostředí

An advanced integrated GC-MS/MS and LC-MS/MS workflow for the comprehensive analysis of pesticide residues in food

Aplikace
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ, LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Method Modernization and Method Development (e-Book)

Příručky
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
HPLC
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Ostatní

Alliance iS HPLC System: A New Era of Intuitive Simplicity

Brožury a specifikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
HPLC
Výrobce
Waters
Zaměření
Ostatní

Transmission Measurements of Solid Samples at Variable Angles of Incidence by UV-Vis

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
UV–VIS Spektrofotometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Materiálová analýza
 

Podobné články


Článek | Nejbližší akce

XI. česko-slovenská konference Doprava, zdraví a životní prostředí (REGISTRACE)

Zveme Vás na jedenáctý ročník česko-slovenské konference Doprava, zdraví a životní prostředí, jehož tematické zaměření je Doprava z pohledu kvality ovzduší, hlukové zátěže a dopadů na životní prostředí.
Centrum dopravního výzkumu (CDV)
more

Článek | Akademie

Back to Basics - Zpět k základům

Chcete si zopakovat základy analytiky? Základní zákonitostí Vám umožní být ve Vaší laboratoři efektivnější. Zúčastněte se bezplatné série vzdělávacích webinářů Zpět k základům a začněte s Přípravou vzorků.
Waters Corporation
more

Článek | Produkt

Wiley vydal AntiBase Library 2024 - nejnovější verzi Wileyho knihovny pro identifikaci přírodních látek

Tato knihovna je účinným nástrojem pro screening látek v oblastech metabolomiky a drug discovery. Nyní poskytuje přístup k více než 95 000 přírodních produktů.
LabRulez
more

Článek | Kariéra

Metrohm: Obchodní a aplikační specialista

Hledáme nadšeného obchodního a aplikačního specialistu v oboru chemie, který se bude starat a pečovat o naše klienty v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.
Metrohm Česká republika
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Ochrana zdrojů pitných vod: Inovativní řešení problematiky výskytu pesticidů v krajině

Ostatní
| 2024 | ALS Czech Republic
Instrumentace
LC/MS, GC/MSD
Výrobce
Zaměření
Životní prostředí

An advanced integrated GC-MS/MS and LC-MS/MS workflow for the comprehensive analysis of pesticide residues in food

Aplikace
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
GC/MSD, GC/MS/MS, GC/QQQ, LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Method Modernization and Method Development (e-Book)

Příručky
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
HPLC
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Ostatní

Alliance iS HPLC System: A New Era of Intuitive Simplicity

Brožury a specifikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
HPLC
Výrobce
Waters
Zaměření
Ostatní

Transmission Measurements of Solid Samples at Variable Angles of Incidence by UV-Vis

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
UV–VIS Spektrofotometrie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Materiálová analýza
 

Podobné články


Článek | Nejbližší akce

XI. česko-slovenská konference Doprava, zdraví a životní prostředí (REGISTRACE)

Zveme Vás na jedenáctý ročník česko-slovenské konference Doprava, zdraví a životní prostředí, jehož tematické zaměření je Doprava z pohledu kvality ovzduší, hlukové zátěže a dopadů na životní prostředí.
Centrum dopravního výzkumu (CDV)
more

Článek | Akademie

Back to Basics - Zpět k základům

Chcete si zopakovat základy analytiky? Základní zákonitostí Vám umožní být ve Vaší laboratoři efektivnější. Zúčastněte se bezplatné série vzdělávacích webinářů Zpět k základům a začněte s Přípravou vzorků.
Waters Corporation
more

Článek | Produkt

Wiley vydal AntiBase Library 2024 - nejnovější verzi Wileyho knihovny pro identifikaci přírodních látek

Tato knihovna je účinným nástrojem pro screening látek v oblastech metabolomiky a drug discovery. Nyní poskytuje přístup k více než 95 000 přírodních produktů.
LabRulez
more

Článek | Kariéra

Metrohm: Obchodní a aplikační specialista

Hledáme nadšeného obchodního a aplikačního specialistu v oboru chemie, který se bude starat a pečovat o naše klienty v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.
Metrohm Česká republika
more
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.