LCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Autor
Altium International
Je autorizovaným distributorem společnosti Agilent Technologies pro Českou republiku v oblastech chromatografie (GC, HPLC, UHPLC, kapilární elektroforéza) a hmotnostní spektrometrie (GC/MS, LC/MS, CE/MS), disolučních aparátů, molekulární (UV-Vis, UV-Vis-NIR, fluorescence, FTIR analyzátory a mikroskopy) a atomové spektroskopie (ICP-OES, ICP-MS, AAS), a v neposlední řadě také v oblasti molekulární biologie a genomiky (analýza nukleových kyselin a proteinů, microarray skenery a skla, PCR & RT-PCR, qPCR, řešení pro NGS, reagencie pro mutagenezi a klonování, sondy FISH a další).
Tagy
Článek
Produkt
Video
Logo of LinkedIn

Agilent 1260 Infinity II: nová generace kapalinových chromatografů

St, 15.11.2023
| Originální článek z: Altium/Jan Kovář
Spolehlivost a robustnost. Pojmy, které jsou již více jak 40 let úzce spojeny s kapalinovými chromatografy firmy Agilent Technologies.
Video placeholder
  • Foto: Altium: Agilent 1260 Infinity II: nová generace kapalinových chromatografů
  • Video: Agilent Technologies: Agilent 1260 Infinity II Hybrid Multisampler: Less work, Better Peaks

Historie kapalinových chromatografů se začala psát již v roce 1973 představením systému HP 1010 který vážil více jak 500kg. Během následujících let se systémy zmenšovaly, zrychlovaly, modularizovaly a tento vývoj vyvrcholil v roce 1995 uvedením dnes již legendární HP 1100. Tato platforma si díky své spolehlivosti a modularitě získala srdce nejednoho chromatografisty a právem se stala nejrozšířenějším kapalinovým chromatografem na světě. Jenom v České republice Altium eviduje více jak 450 instalovaných systémů. Tyto kapalinové chromatografy díky svým vlastnostem najdete v drtivé většině státních kontrolních laboratořích, farmaceutických laboratořích, environmentálních laboratořích, v nemocnicích ale také samozřejmě na univerzitní půdě. Rok 2016 byl ale opět rokem přelomovým. Firma Agilent Technologies dovršila kompletní obměnu portfolia kapalinových chromatografů, která začala již na konci roku 2014 představením systému 1290 Infinity II.

Tato nová generace kapalinového chromatografu Agilent 1260 Infinity II je díky své modulární koncepci s největším spektrem chromatografických modulů určena pro všechny typy aplikací v klasické konvenční chromatografii. Zároveň díky tlakovému rozsahu až do 600 bar Vám tento systém přináší možnost urychlit analýzy, ušetřit rozpouštědla a to vše bez ztráty rozlišení a s velkým důrazem na minimální disperzi.

Altium: Obrázek 1 - Agilent 1260 Infinity II s Vialsamplerem

Zpětná kompatibilita s předchozími generacemi HPLC systémů je jeden ze zásadních požadavků našich uživatelů. Vývojové oddělení firmy Agilent Technologies si tento požadavek plně uvědomuje a proto při vývoji nových generací modulů klade na zpětnou kompatibilitu maximální důraz. U kapalinových chromatografů Agilent není žádný problém postupně upgradovat HPLC systém z roku 1995 novými moduly z roku 2016 a zároveň dosáhnout 100% kompatibility převáděných metod. Jedná se o jedinečnou zpětnou kompatibilitu, kterou Vám žádná jiná firma neposkytne.

Altium: Obrázek 2 - Agilent 1260 Infinity II s Multisamplerem

Jako názorný příklad této zpětné kompatibility může posloužit transfer klasické konvenční metody stanovení antihistaminik z kvartérního systému Agilent 1100 na kvartérní systém Agilent 1260 Infinity II. Ze srovnávacího chromatogramu je jasně patrné excelentní zachování rozlišení a retenčních čásů. Jak již bylo výše napsáno, tlakový rozsah až 600 bar umožňuje uživatelům analýzy také zkracovat a to bez ztráty rozlišení díky čemuž ušetří nejen čas, ale především rozpouštědla. Podrobněji je toto popsáno v aplikační nótě pod číslem 5991-6914EN, která je volně k dispozici na webových stránkách firmy Agilent Technologies. Podívejme se nyní trochu podrobněji co vše Vám generační obměna u jednotlivých modulů přináší.

Altium: Obrázek 3 - Srovnání retenčních časů a rozlišení

Čerpadla

Nová generace čerpadel doznala hned několika zajímavých inovací. Nově všechny typy čerpadel mohou využít integrovaného degasseru mobilní fáze. Díky této integraci dojde k redukci výšky celého systému což ocení především méně vzrostlí chromatografisté. Isokratické čerpadlo nově obsahuje integrovaný 3-kanálový přepínací ventil díky kterému můžete automatizovaně přepínat mezi 3 mobilními fázemi. Kvartérní čerpadla patří bepochyby k nejrozšířenějším a nejoblíbenějším typům čerpadel. Nová generace těchto čerpadel převzala celou řadu moderních technologických inovací od nejvyšší modelové řady 1290 Infinity II.

Altium: Obrázek 4 - Agilent 1260 Infinity II Kvartérní čerpadlo

Autosamplery

S novou generací přichází řada novinek také u autosampleru. S ohledem na aplikační požadavky v kombinaci s množstvím analyzovaných vzorků, Vám nově můžeme nabídnout hned 2 nové produkty.

Nový Vialsampler je určený především pro standardní uživatele využívající klasické 2ml vialky. Externí oplach nástřikové jehly pro zajištění minimálního nežádoucího přenosu mezi jednotlivými analýzami je oproti předchozí generaci, která k oplachu využívala uživatelem definovanou vialku s rozpouštědlem, nově zajišťován externím rozpouštědlem díky čemuž je dosaženo daleko lepších hodnot pro tento klíčový parametr.

Altium: Obrázek 5 - Agilent 1260 Infinity II Vialsampler

Oproti předchozí generaci došlo k navýšení kapacity na 132 vialek, které jsou nově umístěny ve dvou samostatných zásobnících, umožňující uživatelům dodávat vialky na zásobníku také v průběhu běžících analýz. Zcela nový koncept doznalo chlazení vzorků. Firma Agilent Technologies u nové generace upouští od modulu, který zajišťoval cirkulaci vzduchu v autosampleru, a nově k chlazení vzorků využívá minikompresoru, který je umístěn přímo v modulu vialsampleru. Tento minikompresor je možné kdykoliv do netermostatované verze vialsampleru dodat a uživatel tak může flexibilně reagovat na vzniklý požadavek chlazení vzorků.

Největší novinkou u tohoto modulu je bezpochyby možnost integrovaného termosatu kolon. Jedná se o velice ekonomické řešení určené především pro uživatele, kteří nevyžadují ve svých metodách chladit chromatografické kolony. Termostat pojme až 2 chromatografické kolony a může být vybaven novou generací čtečky chromatografických kolon, která slouží jak ke sledování historie kolon, tak ji maximálně využijí také začínající chromatografisté.Identifikační systém kolon dokáže Vaši kolonu ochránit před aplikací nekompatibilních podmínek a zabránit tak mnohdy nevratnému poškození kolony.

Altium: Obrázek 6 - Agilent 1260 Infinity II Vialsampler s otevřeným integrovaným termostatem kolon

Kromě vialsampleru firma Agilent Technologies nabízí také sofistikovanější verzi autosampleru, která je určena pro chromatografisty, potýkající se s těmi nejnáročnějšími analytickými výzvami při nástřiku vzorku. Tento autosampler nese nově název Multisampler. Tato verze obsahuje celou řadu revolučních řešení, které z tohoto autosampleru dělají naprosto unikátní a nejflexibilnější autosampler na trhu.

Ve své základní konfiguraci disponuje kapacitou 108 vialek kterou je možné v případě potřeby rozšířit až na neuvěřitelných více jak 6000 pozic a to vše bez nutnosti rozšiřování autosampleru o další externí modul. Autosampler je určený jak pro klasické vialky tak mikrotitrační destičky. Díky unikátní možnosti zapojení dvou nezávislých jehel („Dual Needle“) můžete výrazně urychlit nástřik, oddělit od sebe vzorky standardů a vzroků nebo nastřikovat diametrálně rozdílné objemy bez manuálního zásahu do systému.

Altium: Obrázek 7 - Agilent 1260 Infinity II Multisampler

Termostaty kolon

Mnoho změn doznal také termostat kolon. I zde došlo k přejmenování tohoto modulu a nově nese název Multicolumn Thermostat. Termostat funguje na principu Peltiera s možností chlazení a ohřevu bez nuceného oběhu vzduchu. V porovnání s předchozí generaci máte nově možnost připojit ke každé koloně vlastní předohřev mobilní fáze tzv. Quick-Connect Heat Exchangers.

Kombinace novýho typu ventilu který umožňuje automatizovaně přepínat mezi čtyřmi chromatografickými kolonami, nové generace identifikačního systému kolon a dvou oddělených teplotních zón představuje nejflexibilnější řešení pro uživatele zabývající se vývojem chromatografických metod.

Altium: Obrázek 8 Agilent 1260 Infinity II Multikolonový termostat kolon

Detektory

Novou generaci UV a DAD detektorů spojuje jeden charakteristický prvek. Všechny detektory nově disponují maximální rychlostí sběru dat až 120 Hz. Pomineme-li fakt že se jedná o nejrychlejší detektory ve své třídě do 600 bar, umožňují Vám tyto detektory díky širokému rozsahu vlnových délek, velkému výběru průtočných cel, proměnlivé optické štěrbině a mnoha jiným důležitým parametrům, pokrýt kompletní aplikační požadavky v klasické chromatografii.

Altium: Obrázek 9 - Agilent 1260 Infinity II DAD detektor

Kromě klasických UV a DAD detektorů nabizí nová generace Infinity II také celou řadu speciálních detektorů jako jsou například RI, FLD nebo ELSD detektory. Z této skupiny jsou fluorescenční detektory bezpochyby nejrozšířenější. Díky moderní xenonové flash lampě a největšímu rozsahu vlnových délek na trhu představují tyto detektory nejlepší volbu, jak pro rutinní laboratoře zabývající například stanovením polyaromatických uhlovodíků, tak pro vědecko-výzkumné laboratoře, které ocení především nejširší rozsah vlnových délek, který je nebude omezovat v žádné aplikaci. ELSD detektory se stále více dostávají do chromatografického povědomí a nahrazují refraktometrické detektory především díky výrazně větší citlivosti a možnosti využití gradientových profilů.

Nová generace 1260 Infinity II přináší do kategorie systémů s tlakovým limitem 600 bar celou řadu moderních technologický inovací. Díky tomu se systém 1260 Infinity II stává tou nejlepší volbou jak pro současné uživatele starších kapalinových chromatografů Agilent, tak pro nové potenciální uživatele kteří od HPLC systému očekávají především spolehlivost a robustnost.

Altium: Obrázek 10 - Agilent 1260 Infinity II ELSD detektor

Altium International
 

Mohlo by Vás zajímat

Deeper proteome coverage and faster throughput for single-cell samples on the Orbitrap Astral mass spectrometer

Technické články
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
LC/Orbitrap, LC/HRMS, LC/MS/MS, LC/MS
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Proteomika

Purity quantification of tris(hydroxymethyl)aminomethane (TRIS) with IC

Aplikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
Iontová chromatografie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitation of N-Nitroso-Propranolol in Drug Substance using LC-MS/MS

Aplikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza

Analysis of PFAS by EPA Methods 533, 537.1, and 8327

Příručky
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
Standardy
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

DMT-on Purification of Phosphorothioate Oligonucleotide Using SHIMSEN Styra HLB SPE Cartridge

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Příprava vzorků, Spotřební materiál, HPLC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Proteomika
 

Podobné články


Článek | Produkt

JARNÍ SLEVY 2024 - nabídka slev na spotřební materiál

Vážení zákazníci, nenechte si ujít speciální jarní nabídku slev na spotřební materiál. Nezávaznou cenovou nabídku Vám rádi obratem vytvoříme.
Pragolab
more

Článek | Produkt

Měření čistoty malých objemů DNA při 4 °C s použitím Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotometru s optickým vláknem s mikrosondou

Tato studie ukazuje, jak je možné využít UV-Vis spektrofotometr Cary 60 pro měření čistoty DNA při 4 °C s použitím příslušenství optického vlákna s mikrosondou.
Altium International
more

Článek | Osobnosti

Tuk je možné vydolovat i z tisíce let staré keramiky, říká Veronika Brychová

Rozhovor s Veronikou Brychovou, která se zabývá zejména molekulárně specifickým radiouhlíkovým datováním archeologického materiálu a jeho organickou reziduální analýzou.
Akademie věd České republiky
more

Článek | Různé

Vědeckotechnické parky: Ostrava a Plzeň. A co Praha?

Představení funkčních vědeckotechnických parků (VTP) v Ostravě a Plzni.
Vědavýzkum.cz
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Deeper proteome coverage and faster throughput for single-cell samples on the Orbitrap Astral mass spectrometer

Technické články
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
LC/Orbitrap, LC/HRMS, LC/MS/MS, LC/MS
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Proteomika

Purity quantification of tris(hydroxymethyl)aminomethane (TRIS) with IC

Aplikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
Iontová chromatografie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitation of N-Nitroso-Propranolol in Drug Substance using LC-MS/MS

Aplikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza

Analysis of PFAS by EPA Methods 533, 537.1, and 8327

Příručky
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
Standardy
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

DMT-on Purification of Phosphorothioate Oligonucleotide Using SHIMSEN Styra HLB SPE Cartridge

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Příprava vzorků, Spotřební materiál, HPLC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Proteomika
 

Podobné články


Článek | Produkt

JARNÍ SLEVY 2024 - nabídka slev na spotřební materiál

Vážení zákazníci, nenechte si ujít speciální jarní nabídku slev na spotřební materiál. Nezávaznou cenovou nabídku Vám rádi obratem vytvoříme.
Pragolab
more

Článek | Produkt

Měření čistoty malých objemů DNA při 4 °C s použitím Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotometru s optickým vláknem s mikrosondou

Tato studie ukazuje, jak je možné využít UV-Vis spektrofotometr Cary 60 pro měření čistoty DNA při 4 °C s použitím příslušenství optického vlákna s mikrosondou.
Altium International
more

Článek | Osobnosti

Tuk je možné vydolovat i z tisíce let staré keramiky, říká Veronika Brychová

Rozhovor s Veronikou Brychovou, která se zabývá zejména molekulárně specifickým radiouhlíkovým datováním archeologického materiálu a jeho organickou reziduální analýzou.
Akademie věd České republiky
more

Článek | Různé

Vědeckotechnické parky: Ostrava a Plzeň. A co Praha?

Představení funkčních vědeckotechnických parků (VTP) v Ostravě a Plzni.
Vědavýzkum.cz
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Deeper proteome coverage and faster throughput for single-cell samples on the Orbitrap Astral mass spectrometer

Technické články
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
LC/Orbitrap, LC/HRMS, LC/MS/MS, LC/MS
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Proteomika

Purity quantification of tris(hydroxymethyl)aminomethane (TRIS) with IC

Aplikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
Iontová chromatografie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitation of N-Nitroso-Propranolol in Drug Substance using LC-MS/MS

Aplikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza

Analysis of PFAS by EPA Methods 533, 537.1, and 8327

Příručky
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
Standardy
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

DMT-on Purification of Phosphorothioate Oligonucleotide Using SHIMSEN Styra HLB SPE Cartridge

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Příprava vzorků, Spotřební materiál, HPLC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Proteomika
 

Podobné články


Článek | Produkt

JARNÍ SLEVY 2024 - nabídka slev na spotřební materiál

Vážení zákazníci, nenechte si ujít speciální jarní nabídku slev na spotřební materiál. Nezávaznou cenovou nabídku Vám rádi obratem vytvoříme.
Pragolab
more

Článek | Produkt

Měření čistoty malých objemů DNA při 4 °C s použitím Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotometru s optickým vláknem s mikrosondou

Tato studie ukazuje, jak je možné využít UV-Vis spektrofotometr Cary 60 pro měření čistoty DNA při 4 °C s použitím příslušenství optického vlákna s mikrosondou.
Altium International
more

Článek | Osobnosti

Tuk je možné vydolovat i z tisíce let staré keramiky, říká Veronika Brychová

Rozhovor s Veronikou Brychovou, která se zabývá zejména molekulárně specifickým radiouhlíkovým datováním archeologického materiálu a jeho organickou reziduální analýzou.
Akademie věd České republiky
more

Článek | Různé

Vědeckotechnické parky: Ostrava a Plzeň. A co Praha?

Představení funkčních vědeckotechnických parků (VTP) v Ostravě a Plzni.
Vědavýzkum.cz
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Deeper proteome coverage and faster throughput for single-cell samples on the Orbitrap Astral mass spectrometer

Technické články
| 2024 | Thermo Fisher Scientific
Instrumentace
LC/Orbitrap, LC/HRMS, LC/MS/MS, LC/MS
Výrobce
Thermo Fisher Scientific
Zaměření
Proteomika

Purity quantification of tris(hydroxymethyl)aminomethane (TRIS) with IC

Aplikace
| 2024 | Metrohm
Instrumentace
Iontová chromatografie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Farmaceutická analýza, Klinická analýza

Quantitation of N-Nitroso-Propranolol in Drug Substance using LC-MS/MS

Aplikace
| 2024 | Waters
Instrumentace
LC/MS, LC/MS/MS, LC/QQQ
Výrobce
Waters
Zaměření
Farmaceutická analýza

Analysis of PFAS by EPA Methods 533, 537.1, and 8327

Příručky
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
Standardy
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Životní prostředí

DMT-on Purification of Phosphorothioate Oligonucleotide Using SHIMSEN Styra HLB SPE Cartridge

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Příprava vzorků, Spotřební materiál, HPLC
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Proteomika
 

Podobné články


Článek | Produkt

JARNÍ SLEVY 2024 - nabídka slev na spotřební materiál

Vážení zákazníci, nenechte si ujít speciální jarní nabídku slev na spotřební materiál. Nezávaznou cenovou nabídku Vám rádi obratem vytvoříme.
Pragolab
more

Článek | Produkt

Měření čistoty malých objemů DNA při 4 °C s použitím Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotometru s optickým vláknem s mikrosondou

Tato studie ukazuje, jak je možné využít UV-Vis spektrofotometr Cary 60 pro měření čistoty DNA při 4 °C s použitím příslušenství optického vlákna s mikrosondou.
Altium International
more

Článek | Osobnosti

Tuk je možné vydolovat i z tisíce let staré keramiky, říká Veronika Brychová

Rozhovor s Veronikou Brychovou, která se zabývá zejména molekulárně specifickým radiouhlíkovým datováním archeologického materiálu a jeho organickou reziduální analýzou.
Akademie věd České republiky
more

Článek | Různé

Vědeckotechnické parky: Ostrava a Plzeň. A co Praha?

Představení funkčních vědeckotechnických parků (VTP) v Ostravě a Plzni.
Vědavýzkum.cz
more
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.