Světoví odborníci řeší v Praze kvalitu a bezpečnost potravin | LabRulez LCMS

Světoví odborníci řeší v Praze kvalitu a bezpečnost potravin

Po, 11.11.2019
| Originální článek z: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Kvalita, bezpečnost a autenticita potravin. Nejnovější poznatky k aktuálně žhavým problémům lidstva představí tento týden v Praze mezinárodní vědecká špička v oboru analýzy potravin.
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Kvalita, bezpečnost a autenticita potravin. Nejnovější poznatky k aktuálně žhavým problémům lidstva představí tento týden v Praze mezinárodní vědecká špička v oboru analýzy potravin. Přes 800 vědců, akademiků, zástupců průmyslu i kontrolních orgánů z více než 60 zemí světa se sejde na devátém ročníku symposia RAFA 2019, který začíná v úterý 5. listopadu. Hlavními pořadateli jsou Vysoká škola chemicko-technologická v Praze společně s Univerzitou Wageningen.

„Představíme nejnovější trendy ve výzkumu v oblasti analytických a bioanalytických technik. Prezentováno bude jejich využití v rámci strategií vyvíjených pro účely sledování kvality, bezpečnosti a autenticity potravin a přírodních produktů,“ říká profesorka Jana Hajšlová z VŠCHT Praha, zakladatelka symposia.

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Budou zde diskutována vysoce aktuální témata/problémy, např.:
  • Problematika mikroplastů v prostředí a kontaminace potravin (Elke Anklam, European Commission, Joint Research Centre, Geel, Belgium)
  • Charakterizace složení konopí a kontrola produktů na jeho bázi (Jana Hajšlová, VŠCHT, Praha)
  • Mobilní kontrolní zažízení a senzory (Michel Nielen, Wageningen Food Safety Research, Wageningen University & Research, Wageningen, The Netherlands)
  • Lidský biomonitoring - sledování expozice populace různým typům kontaminantů (Bruno Le Bizec, Oniris - LABERCA, Nantes, France)

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Prestižní setkání RAFA (Recent Advances in Food Analytics – Nejnovější postupy v analýze potravin) se tradičně koná v Praze jednou za dva roky. Kromě špičkových vědců z celého světa se jej účastní řada představitelů světových potravinářských organizací i nadnárodních autorit, mezi jinými zástupci Evropské komise nebo EFSA (European Food Safety Authority).

V rámci doprovodné exhibice a seminářů, kde je plánována prezentace více než 40 významných světových firem, mají účastníci možnost seznámit se s nejnovějšími trendy v moderní instrumentaci a dalším vybavení používaném v analýze potravin.

RAFA 2019 nabízí též řadu možností prezentace a ocenění výzkumu mladým vědcům, jak ve formě přednášek, tak cen za nejlepší plakátová sdělení.

Více informací o symposiu RAFA 2019 je k dispozici na webových stránkách RAFA 2019.

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití

LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena.