Praktický kurz ŠKOLA HPLC

20 - 21. únor 2024
Zveme Vás na praktický kurz – škola HPLC, který pořádáme ve spolupráci s Českou chromatografickou školou v čele s předními lektory (a autory publikací Moderní HPLC separace v teorii a praxi I. a II. díl) Lucií Novákovou a Michalem Doušou.
Pragolab: Praktický kurz ŠKOLA HPLC

Pragolab: Praktický kurz ŠKOLA HPLC

Zveme Vás na praktický kurz – škola HPLC , který pořádáme ve spolupráci s Českou chromatografickou školou v čele s předními lektory (a autory publikací Moderní HPLC separace v teorii a praxi I. a II. díl) Lucií Novákovou a Michalem Doušou.

  • Místo: Pragolab s.r.o., Nad Krocínkou 55, 190 00 Praha 9
  • Registrace: Kapacita je omezená, žádáme Vás proto o registraci v našem formuláři zde.
  • Termín registrace: Kapacita kurzu je již plně obsazena. Přijímáme náhradníky a nezávazné rezervace na další termín.

Přednášející

  • prof. PharmDr. Lucie Nováková, Ph.D., FaF UK v Hradci Králové
  • Mgr. Michal Douša, Ph.D., Zentiva Praha

Program

1. den
  • 9:00 praxe v HPLC

  • Úvodní přednáška – instrumentace v HPLC, mobilní fáze, kolony, příprava stroje pro analýzy

  • Praktická část – průtok, tlak, rozdíl gradientu MeOH a ACN, geometrie kolon vs. průtok, typy kapilár, analýza modelové směsi

  • 13:00 Oběd

  • 14:00 Troubleshooting

  • přednášky a cvičení, simulace – problémy systémového tlaku a základní linie, problémy retenčního času a plochy píku, problémy chromatogramu

  • 18:00 diskuze a rady, zakončení prvního dne

2. den
  • 9:00 Vývoj chromatografické metody

  • Úvodní přednáška – vývoj metody od A do Z

  • Praktická část – separace směsí neutrálních, kyselých a bazických látek

  • 13:00 Oběd

  • 14:00 Předání certifikátů, zakončení kurzu

  • Pomoc při řešení konkrétních HPLC úkolů a problémů účastníků

Cena kurzu

  • 10.500 Kč bez DPH (po registraci Vám zašleme potvrzovací e-mail a zálohovou fakturu).
  • Cena zahrnuje kurzovné, studijní materiály a 2 x oběd .

V průběhu kurzu budou účastníkům k dispozici teplé i studené nápoje stejně jako výběr sladkého pečiva, sendvičů či baget.

Praktická část bude prováděna na UHPLC systému Vanquish, Thermo Fisher Scientific.

V případě dotazů, prosím, kontaktujte Andreu Zuzánkovou na [email protected] nebo na tel.: +420 778 960 580.

Těšíme se na setkání s Vámi.

Váš tým Pragolab s.r.o.

Pragolab s.r.o.