Methods for verifying the authenticity of hops – an effective tool against falsification
Vědecké články | 2016 | Kvasný průmyslInstrumentace
GC, GC/MSD, HPLC, LC/MS
ZaměřeníPotraviny a zemědělství
VýrobcePodobná PDF
STANOVENÍ BIOLOGICKY AKTIVNÍCH CHMELOVÝCH PRENYLFLAVONOIDŮ METODOU HPLC-PDA VE CHMELOVÉM MATERIÁLU
2015|Agilent Technologies|Vědecké články
Chem. Listy 109, 451455(2015) Laboratorní přístroje a postupy LABORATORNÍ PŘÍSTROJE A POSTUPY STANOVENÍ BIOLOGICKY AKTIVNÍCH CHMELOVÝCH PRENYLFLAVONOIDŮ METODOU HPLC-PDA VE CHMELOVÉM MATERIÁLU Dalším významným účinkem prenylflavonoidů, zejména 8-prenylnaringeninu, je jejich estrogenní aktivita, díky které jsou schopny alternovat lidské steroidní hormony…
Klíčová slova
prenylflavonoidů, prenylflavonoidůchmelových, chmelovýchpřístroje, přístrojexanthohumol, xanthohumollaboratorní, laboratornípostupy, postupyisoxanthohumol, isoxanthohumolstanovení, stanovenímez, mezchmelovém, chmelovémbyl, bylmateriálu, materiálutabulka, tabulkapda, pdametoda
STANOVENÍ ORGANICKÝCH KYSELIN VE SPECIÁLNÍCH PIVECH A NÁPOJÍCH NA BÁZI PIVA POMOCÍ KAPILÁRNÍ IZOTACHOFORÉZY
2023||Vědecké články
Původní a metodické práce www.chemicke-listy.cz STANOVENÍ ORGANICKÝCH KYSELIN VE SPECIÁLNÍCH PIVECH A NÁPOJÍCH NA BÁZI PIVA POMOCÍ KAPILÁRNÍ IZOTACHOFORÉZY Simona Černáa, Karolína Benešováa a Jan Martiníka,b a Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Mostecká 7, 614 00 Brno, b Ústav…
Klíčová slova
kyselina, kyselinapiva, pivamléčná, mléčnápivech, pivechkyseliny, kyselinyovocná, ovocnácitronová, citronováorganických, organickýchalkoholu, alkoholupiv, pivoctová, octovájantarová, jantarovájablečná, jablečnábyla, bylamléčné
TRENDY V AUTENTICITĚ POTRAVIN A V PŘÍSTUPECH K DETEKCI FALŠOVÁNÍ
2012||Vědecké články
Chem. Listy 106, 903910 (2012) Referát TRENDY V AUTENTICITĚ POTRAVIN A V PŘÍSTUPECH K DETEKCI FALŠOVÁNÍ HELENA ČÍŽKOVÁ, RUDOLF ŠEVČÍK, ALEŠ RAJCHL, JAN PIVOŇKA a MICHAL VOLDŘICH se, že ze zajíce byla jen hlava, kůže a nohy, maso náleželo lišce.…
Klíčová slova
falšování, falšovánípotravin, potravinnebo, nebovydávání, vydávánímetody, metodyautenticity, autenticitymasa, masapřídavky, přídavkyreferát, referátmasných, masnýchdetekci, detekcikomodit, komoditnedeklarované, nedeklarovanépotraviny, potravinyobsahu
Antioxidační charakteristiky ovoce s ohledem na způsob pěstování Autor: Ing. Radek Vávra, Ph.D. a kolektiv Cíl výzkumu • Porovnání antioxidačních atributů u vybraných druhů ovoce – třešně, rybíz • Antioxidační charakteristiky (celková antioxidační aktivita, obsah celkových polyfenolů a anthokyanů) u…
Klíčová slova
antioxidační, antioxidačníovoce, ovocečerstvého, čerstvéhoodrůdy, odrůdypolyfenolů, polyfenolůkareš, karešvitaminu, vitaminuprodukce, produkcenejvyšší, nejvyššíanthokyanů, anthokyanůcelkové, celkovéstanovení, stanoveníjabloní, jablonícelková, celkovávybraných