Methods for verifying the authenticity of hops – an effective tool against falsification
Vědecké články | 2016 | Kvasný průmyslInstrumentace
GC, GC/MSD, HPLC, LC/MS
ZaměřeníPotraviny a zemědělství
VýrobceKlíčová slovachmele, hop, odrůd, falzifikaci, ověřování, autenticity, účinný, chmelových, proti, nástroj, metody, pro, hops, silic, rapd, dna, markers, microsatellite, oils, genetic, profiling, pcr, mezi, polyfenolů, sekvenčních, methods, first, polyphenols, varieties, chemotaxonomic, genotypes, také, polymorphism, analýzy, alfa, aroma, anthocyanogens, odrůdové, patzak, sadbového, based, kromě, used, nugget, method, czech, instrumentálně, během, humulus, jako
Podobná PDF
STANOVENÍ BIOLOGICKY AKTIVNÍCH CHMELOVÝCH PRENYLFLAVONOIDŮ METODOU HPLC-PDA VE CHMELOVÉM MATERIÁLU
2015|Agilent Technologies|Vědecké články
Chem. Listy 109, 451455(2015) Laboratorní přístroje a postupy LABORATORNÍ PŘÍSTROJE A POSTUPY STANOVENÍ BIOLOGICKY AKTIVNÍCH CHMELOVÝCH PRENYLFLAVONOIDŮ METODOU HPLC-PDA VE CHMELOVÉM MATERIÁLU Dalším významným účinkem prenylflavonoidů, zejména 8-prenylnaringeninu, je jejich estrogenní aktivita, díky které jsou schopny alternovat lidské steroidní hormony…
Klíčová slova
prenylflavonoidů, prenylflavonoidůchmelových, chmelovýchxanthohumol, xanthohumolpřístroje, přístrojelaboratorní, laboratornípostupy, postupyisoxanthohumol, isoxanthohumolstanovení, stanoveníchmelovém, chmelovémmez, mezbyl, bylmateriálu, materiálupda, pdatabulka, tabulkametoda
STANOVENÍ ORGANICKÝCH KYSELIN VE SPECIÁLNÍCH PIVECH A NÁPOJÍCH NA BÁZI PIVA POMOCÍ KAPILÁRNÍ IZOTACHOFORÉZY
2023||Vědecké články
Původní a metodické práce www.chemicke-listy.cz STANOVENÍ ORGANICKÝCH KYSELIN VE SPECIÁLNÍCH PIVECH A NÁPOJÍCH NA BÁZI PIVA POMOCÍ KAPILÁRNÍ IZOTACHOFORÉZY Simona Černáa, Karolína Benešováa a Jan Martiníka,b a Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Mostecká 7, 614 00 Brno, b Ústav…
Klíčová slova
kyselina, kyselinapiva, pivapivech, pivechmléčná, mléčnákyseliny, kyselinyovocná, ovocnácitronová, citronováorganických, organickýchpiv, pivalkoholu, alkoholuoctová, octovájantarová, jantarovájablečná, jablečnábyla, bylamléčné
TRENDY V AUTENTICITĚ POTRAVIN A V PŘÍSTUPECH K DETEKCI FALŠOVÁNÍ
2012||Vědecké články
Chem. Listy 106, 903910 (2012) Referát TRENDY V AUTENTICITĚ POTRAVIN A V PŘÍSTUPECH K DETEKCI FALŠOVÁNÍ HELENA ČÍŽKOVÁ, RUDOLF ŠEVČÍK, ALEŠ RAJCHL, JAN PIVOŇKA a MICHAL VOLDŘICH se, že ze zajíce byla jen hlava, kůže a nohy, maso náleželo lišce.…
Klíčová slova
falšování, falšovánípotravin, potravinnebo, nebovydávání, vydávánímetody, metodyautenticity, autenticitypřídavky, přídavkymasa, masareferát, referátdetekci, detekcimasných, masnýchkomodit, komoditpotraviny, potravinynedeklarované, nedeklarovanéobsahu
O KONOPÍ BEZ PŘEDSUDKŮ
2020||Vědecké články
Chem. Listy 114, 277−284 (2020) Referát O KONOPÍ BEZ PŘEDSUDKŮ Dominika Kaczorováa,b, Tibor Béresa, Sanja Ćavar Zeljkovića,c, Marie Bjelkovád, Martin Kuchaře,f a Petr Tarkowskia,c 1. Úvod Konopí seté (Cannabis sativa L.) je jednoletá, původně dvoudomá, krytosemenná rostlina patřící do samostatné…
Klíčová slova
konopí, konopícooh, coohreferát, referátpěstování, pěstováníkoenzym, koenzymjsou, jsoukonopná, konopnápro, prosemena, semenajejich, jejichodrůd, odrůdlátky, látkyrostlin, rostlinslouží, sloužíbýt