LCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.

Methods for verifying the authenticity of hops – an effective tool against falsification

Vědecké články | 2016 | Kvasný průmyslInstrumentace
GC, GC/MSD, HPLC, LC/MS
Zaměření
Potraviny a zemědělství
Výrobce
PDF verze ke stažení a čtení
 

Podobná PDF

Toggle
STANOVENÍ BIOLOGICKY AKTIVNÍCH CHMELOVÝCH PRENYLFLAVONOIDŮ METODOU HPLC-PDA VE CHMELOVÉM MATERIÁLU
Chem. Listy 109, 451455(2015) Laboratorní přístroje a postupy LABORATORNÍ PŘÍSTROJE A POSTUPY STANOVENÍ BIOLOGICKY AKTIVNÍCH CHMELOVÝCH PRENYLFLAVONOIDŮ METODOU HPLC-PDA VE CHMELOVÉM MATERIÁLU Dalším významným účinkem prenylflavonoidů, zejména 8-prenylnaringeninu, je jejich estrogenní aktivita, díky které jsou schopny alternovat lidské steroidní hormony…
Klíčová slova
prenylflavonoidů, prenylflavonoidůchmelových, chmelovýchpřístroje, přístrojexanthohumol, xanthohumollaboratorní, laboratornípostupy, postupyisoxanthohumol, isoxanthohumolstanovení, stanovenímez, mezchmelovém, chmelovémbyl, bylmateriálu, materiálutabulka, tabulkapda, pdametoda
STANOVENÍ ORGANICKÝCH KYSELIN VE SPECIÁLNÍCH PIVECH A NÁPOJÍCH NA BÁZI PIVA POMOCÍ KAPILÁRNÍ IZOTACHOFORÉZY
Původní a metodické práce www.chemicke-listy.cz STANOVENÍ ORGANICKÝCH KYSELIN VE SPECIÁLNÍCH PIVECH A NÁPOJÍCH NA BÁZI PIVA POMOCÍ KAPILÁRNÍ IZOTACHOFORÉZY Simona Černáa, Karolína Benešováa a Jan Martiníka,b a Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Mostecká 7, 614 00 Brno, b Ústav…
Klíčová slova
kyselina, kyselinapiva, pivamléčná, mléčnápivech, pivechkyseliny, kyselinyovocná, ovocnácitronová, citronováorganických, organickýchalkoholu, alkoholupiv, pivoctová, octovájantarová, jantarovájablečná, jablečnábyla, bylamléčné
TRENDY V AUTENTICITĚ POTRAVIN A V PŘÍSTUPECH K DETEKCI FALŠOVÁNÍ
Chem. Listy 106, 903910 (2012) Referát TRENDY V AUTENTICITĚ POTRAVIN A V PŘÍSTUPECH K DETEKCI FALŠOVÁNÍ HELENA ČÍŽKOVÁ, RUDOLF ŠEVČÍK, ALEŠ RAJCHL, JAN PIVOŇKA a MICHAL VOLDŘICH se, že ze zajíce byla jen hlava, kůže a nohy, maso náleželo lišce.…
Klíčová slova
falšování, falšovánípotravin, potravinnebo, nebovydávání, vydávánímetody, metodyautenticity, autenticitymasa, masapřídavky, přídavkyreferát, referátmasných, masnýchdetekci, detekcikomodit, komoditnedeklarované, nedeklarovanépotraviny, potravinyobsahu
VITATOX: Antioxidační charakteristiky ovoce s ohledem na způsob pěstování
Antioxidační charakteristiky ovoce s ohledem na způsob pěstování Autor: Ing. Radek Vávra, Ph.D. a kolektiv Cíl výzkumu • Porovnání antioxidačních atributů u vybraných druhů ovoce – třešně, rybíz • Antioxidační charakteristiky (celková antioxidační aktivita, obsah celkových polyfenolů a anthokyanů) u…
Klíčová slova
antioxidační, antioxidačníovoce, ovocečerstvého, čerstvéhoodrůdy, odrůdypolyfenolů, polyfenolůkareš, karešvitaminu, vitaminuprodukce, produkcenejvyšší, nejvyššíanthokyanů, anthokyanůcelkové, celkovéstanovení, stanoveníjabloní, jablonícelková, celkovávybraných
Další projekty
GCMS
ICPMS
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.