LCMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Pořadatel
Thermo Fisher Scientific
Unikátní společnost, která se věnuje vědě a pomáhá našim zákazníkům zvyšovat produktivitu a získavat výsledky rychleji. Prostřednictvím našich předních značek - Thermo Scientific, Applied Biosystems, Invitrogen, Fisher Scientific a Unity Lab Services.

Mikrobiologické testování potravin, nápojů a vody 2024

4 - 4. červen 2024
Vážení přátelé, je nám potěšením Vás pozvat na bezplatný seminář určený pro laboratoře zabývající se testováním mikrobiálních patogenů v potravinách, nápojích a vodě.
Bližší informace naleznete zde
Thermo Fisher Scientific: Mikrobiologické testování potravin, nápojů a vody

Thermo Fisher Scientific: Mikrobiologické testování potravin, nápojů a vody

Vážení přátelé,

je nám potěšením Vás pozvat na BEZPLATNÝ seminář určený pro laboratoře zabývající se testováním mikrobiálních patogenů v potravinách, nápojích a vodě.

Nezmeškejte jedinečnou příležitost se dozvědět novinky ze světa mikrobiologie:
  • Přijďte se dozvědět nejnovější informace o diagnostice salmonel, výsledcích cílených kontrol a postupech, jak efektivně došetřovat pozitivní nálezy.

  • Zajímá Vás zajištění bezpečnosti potravin v podnicích veřejného stravování? Dozvíte se, jak se kontroluje hygiena a mikrobiologické požadavky v provozovnách společného stravování pod dozorem Státní zemědělské a potravinové inspekce.

  • Seznamte se s osvědčenými metodami testování salmonel v Národní referenční laboratoři pro salmonely. Získejte důvěryhodné informace a know-how pro identifikaci a prevenci tohoto potenciálně nebezpečného patogenu.

  • Nechte se unést inovacemi: představíme Vám revoluční alternativní metody Thermo Fisher Scientific™. Objevte, jak můžete využít pokročilé technologie a jak přinést novou úroveň efektivity do Vaší laboratoře. Uvidíte živou ukázku použití QuantStudio™ 5 PCR System a objevíte výhody, které vám tato technologie může přinést.

  • Nahlédněte do problematiky hygienických auditů a jejich výsledků a jejich souvislostí s testováním mikrobiologické kvality potravin a pokrmů.

  • Získejte přehled o problematice mykobakterií, včetně nově koncipovaných normativních postupech pro stanovení mykobakterií v různých matricích včetně vody a odhalení významných expozičních zdrojů predisponovaných pacientů, které vznikly ve spolupráci s Mendelovou univerzitou v Brně.

Celým seminářem Vás bude provázet paní Ing. Gabriela Pásztorová (ALS), uznávaná odbornice v oblasti mikrobiologie potravin.

Přidejte se k nám v úterý 4. června 2024 v 9:00 osobně v Hotelu Continental Brno, nebo se připojte online a shlédněte živý přenos webináře.

Registrace pro osobní účast je možná pouze do pátku 24. května 2024.

Registrace pro online účast možná do úterý 4. června 2024 8:00 a registrace pro přístup k video záznamům semináře není omezená.

Program:

8:15 Káva na uvítanou, malé občerstvení a registrace
9:00 Úvod
  • Jaroslav Pól (Thermo Fisher Scientific)
9:10 Salmonely - diagnostika, výsledky cielených kontrol a došetrovanie pozitivných nálezov
  • Lenka Cabanová (Štátný veterinárný a potravinový ústav)
9:40 Testování mikrobiologické kvality potravin a pokrmů se zohledněním výsledků hygienických auditů
  • Barbora Žáková (Eurofins)
10:10 Výhody alternativních metod Thermo Fisher Scientific s živou ukázkou QuantStudio™ 5 PCR System
  • Sandra Fréville (Thermo Fisher Scientific)
10:40 Přestávka na kávu a občerstvení
11:00 Problematika mykobakteriální kontaminace vod
  • Vít Ulmann (Zdravotního ústavu se sídlem v Ostravě)
11:30 Kontrola hygieny a mikrobiologických požadavků v provozovnách společného stravování pod dozorem SZPI
  • Lenka Bartošová (Státní zemědělská a potravinářská inspekce)
12:00 Testování Salmonella Národní referenční laboratoří pro salmonely
  • Tomáš Černý (Státní veterinární ústav)
12:30 Závěr
  • Jaroslav Pól (Thermo Fisher Scientific)
12:40 Oběd

Těšíme se na setkání s Vámi!

S pozdravem,

Váš mikrobiologický tým Thermo Fisher Diagnostics CZ

Informace ohledně semináře: Lenka Kohoutová ([email protected], +420 778 746 065)

Přednášející

Ing. Gabriela Pásztorová (ALS)

Ing. Gabriela Pásztorová vystudovala odbor Kvasná chémia a bioinžinierstvo na Chemicko-technologickej fakulte v Bratislave. Již 30 let pracuje v laboratořích ALS SK (dříve Mikrolab), od roku 2006 na pozici vedoucí oddělení mikrobiologie.

Thermo Fisher Diagnostics: Ing. Gabriela Pásztorová (ALS)

MVDr. Lenka Cabanová, Ph.D. (Štátný veterinárný a potravinový ústav)

MVDr. Lenka Cabanová, Ph.D. studovala na Univerzite veterinárneho lekárstva Košice. Již více než 20 let pracuje jako odbornice Hygieny potravin Štátneho veterinárneho a potravinového ústavu v Dolnom Kubíne. Dále vede Národné referenčné laboratórium pre Listeria monocytogenes a pre E. coli vrátane VTEC. Také je členkou Komisie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR pre bezpečnosť potravinového reťazca.

Thermo Fisher Diagnostics: MVDr. Lenka Cabanová, Ph.D. (Štátný veterinárný a potravinový ústav) a Mgr. Lenka Bartošová, Ph.D. (Státní zemědělská a potravinářská inspekce)

Mgr. Lenka Bartošová, Ph.D. (Státní zemědělská a potravinářská inspekce)

Mgr. Lenka Bartošová, Ph.D. vystudovala odbornou biologii na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně a doktorát na Fakultě veterinárního lékařství Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně. Poté pracovala na Výzkumném ústavu veterinárního lékařství. Na Státní zemědělské a potravinářské inspekci pracuje na pozici referent oddělení laboratoří ústředního inspektorátu, kde se zabývá především problematikou mikrobiologie potravin.

MVDr. Tomáš Černý (Státní veterinární ústav)

MVDr. Tomáš Černý absolvoval na Veterinární a farmaceutické univerzitě. Později se začal zabývat veterinární patologií a posléze i mikrobiologií. Té se v současnosti věnuje již bezmála dvacet let na půdě Státního veterinárního ústavu v Praze. Jako vedoucí NRL pro Salmonely a NRL pro antibiotickou rezistenci se snaží v této oblasti dlouhodobě prosazovat filozofii navazování úzkých vztahů mezi majiteli zvířat, ošetřujícími veterináři, provozovateli zpracovatelských závodů a laboratorními pracovníky, protože se domnívá, že pouze vzájemná spolupráce zainteresovaných stran může vést k adekvátním terapeutickým nebo procesním výsledkům. Z titulu své současné funkce náměstka ředitele SVÚ Praha se také stále více zabývá identifikací možných ekonomických a hospodářských překážek, které by mohly bránit adekvátnímu rozvoji veterinární diagnostiky.

Thermo Fisher Diagnostics: MVDr. Tomáš Černý (Státní veterinární ústav) a Sandra Fréville (Thermo Fisher Scientific)

Sandra Fréville (Thermo Fisher Scientific)

Sandra Fréville je regionální taktickou manažerkou v Thermo Fisher Scientific pro oblast potravinářství. Vystudovala biochemické technologie a získala magisterský titul v prodejních technikách pro biotechnologické přístroje a činidla na Ecole Supérieure des Techniques de Biologie Appliquée (ESTBA) v Paříži. Zaměřuje se na dodávaní a zviditelňování inovativních řešení, které pomáhají potravinářskému průmyslu čelit každodenním výzvám a zaručit bezpečné produkty z farmy až na stůl.

Vít Ulmann (Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě)

Mgr. Vít Ulmann vede bezmála už dvacet let laboratoř pro diagnostiku mykobakterií a tuberkulózy na Zdravotním ústavu se sídlem v Ostravě. Kromě laboratorního průkazu humánní tuberkulózy a ostatních mykobakterióz provádí laboratoř také hodnocení biologických faktorů prostředí. Mimo to se profesně zabývá konzultační činností stran terapie a prevence mykobakteriálních nákaz. To vše ve spolupráci s klinickými pracovišti, krajskými hygienickými stanicemi, veterinárními ústavy a dalšími institucemi. Nové poznatky zprostředkovávám formou cvičení a přednášek studentům Ostravské univerzity a Univerzity Palackého v Olomouci. V rámci řešení několika výzkumných projektů ve spolupráci s Mendelovou univerzitou v Brně, se podařilo koncipovat nové normativní postupy stanovení mykobakterií v různých matricích včetně vody a odhalit významné expoziční zdroje predisponovaných pacientů.

Thermo Fisher Scientific: Vít Ulmann (Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě)

Thermo Fisher Scientific
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.